Anrika Villa Godthem ute på Djurgården lever vidare som en riktig klassiker bland Stockholms krogar. Sedan 2013 är det återigen ägarna bakom Prinsen som förvaltar arvet och fortsätter att servera villans stora paradnummer, plankstek, i upprustad 1800-talsmiljö. Två av ledorden är trivsel och tradition.
Villa Godthem huserar i en gammal grosshandlarvilla och privatbostad där det har pågått restaurangverksamhet sedan 1874. Huset, som nyinvigdes 2011, stoltserar inte bara med en ombonad matsal, utan även med ett lummigt trädgårdscafé och en veranda med utsikt över Djurgårdsbrunnsviken. Här vurmar man för det klassiska restaurangköket, precis som på syskonkrogen Prinsen. Menyn består av svensk-franska paradnummer och husmansklassiker serverade på lite mer modernt vis. Här äter du till exempel Villa Godthems kända plankstek (finns som vegetariskt/veganalternativ, fisk- eller köttalternativ), fiskgryta, silltallrik eller kanske hemrullade köttbullar med klassiska tillbehör.
Miljön välkomnar såväl kompisgäng och familjer som romantiska par och firande sällskap. På söndagar serverar restaurangen en speciell söndagsmiddag att avrunda veckan med, bland annat med köttbullar till barnen. Sommartid står trädgårdscaféet öppet och serverar bland annat smörgåsar och vedugnsbakade pizzor bakade efter recept från Neapel. I trädgårdsbaren går det även att ta en öl, ett glas skumpa eller en drink mitt i grönskan.
Villa Godthem har även ett chambre separée för 10-30 personer som passar allt från bröllop till födelsedagar och annat firande.
Restaurangen drivs av PDF Brasserie Group, där bland andra Prinsen, Il Tempo och Trattorian ingår. Klicka här för att se samtliga krogar.