Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Villa Godthem

3,8
20 betyg
Redigera Villa Godthem

Anrika Villa Godthem ute på Djurgården lever vidare som en riktig klassiker bland Stockholms krogar. Sedan 2013 är det återigen ägarna bakom Prinsen som förvaltar arvet och fortsätter att servera villans stora paradnummer, plankstek, i upprustad 1800-talsmiljö. Två av ledorden är trivsel och tradition.

Villa Godthem huserar i en gammal grosshandlarvilla och privatbostad där det har pågått restaurangverksamhet sedan 1874. Huset, som nyinvigdes 2011, stoltserar inte bara med en ombonad matsal, utan även med ett lummigt trädgårdscafé och en veranda med utsikt över Djurgårdsbrunnsviken. Här vurmar man för det klassiska restaurangköket, precis som på syskonkrogen Prinsen. Menyn består av svensk-franska paradnummer och husmansklassiker serverade på lite mer modernt vis. Här äter du till exempel Villa Godthems kända plankstek (finns som vegetariskt/veganalternativ, fisk- eller köttalternativ), fiskgryta, silltallrik eller kanske hemrullade köttbullar med klassiska tillbehör.

Miljön välkomnar såväl kompisgäng och familjer som romantiska par och firande sällskap. På söndagar serverar restaurangen en speciell söndagsmiddag att avrunda veckan med, bland annat med köttbullar till barnen. Sommartid står trädgårdscaféet öppet och serverar bland annat smörgåsar och vedugnsbakade pizzor bakade efter recept från Neapel. I trädgårdsbaren går det även att ta en öl, ett glas skumpa eller en drink mitt i grönskan.

Villa Godthem har även ett chambre separée för 10-30 personer som passar allt från bröllop till födelsedagar och annat firande.

Restaurangen drivs av PDF Brasserie Group, där bland andra Prinsen, Il Tempo och Trattorian ingår. Klicka här för att se samtliga krogar.

Användarbilder på Villa Godthem Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Villa Godthem av Peter B.
  • Räksmörgås 195:- – Bild från Villa Godthem av Peter B.
  • Bild från Villa Godthem av Peter B.
  • Bild från Villa Godthem av Mimmi S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 sep 2022

Har varit här två gånger nu och haft två väldigt delade upplevelser.
Det totala betyget blir en trea men jag delar upp det lite här nedan.

Afternoon tea (5/5)
Jag har här på afternoon tea med min mamma, mormor och mina systrar och jisses... Visa hela »

21 maj 2022

Riktigt prisvärd afternoon tea! Generöst med både matigt och sött utbud. Och gott te, fanns både klassiska smaker och nytt spännande för den som vill testa det. Bubblet till var gott.
Servicen var väl … förvirrande?
Trevlig personal men... Visa hela »

4 aug 2022

Sannerligen en institution i Stockholm. Känd för alla sålda plankor. Gigantik uteservering (eftermiddagssol) precis vid Djurgårdsbrunnsviken. Lite gammaldags invändigt men det tillhör väl historien. Räksmörgås för 195:- är att rekommende... Visa hela »

29 jan 2019

Nar du vill ha en paus från nya och trendiga ställen så kommer du hit. Meny utan krångel, riktiga portioner och det smakar ok. Klassiska svenska rätter och dessutom är de kända for att han Stockholms bästa plankstek
Det ar mysigt, ombonat och värdh... Visa hela »

18 mar 2022

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Jag har precis provat afternoon tea och det var jättegott. Omgivningarna är också riktigt trevliga och läget möjliggör det perfekta eftermiddagsprogrammet: långpromenad runt Djurgården med en spektakulär avslutning: champagne, smörgåsar, sco... Visa hela »

16 okt 2017

Villa Godthem är en klassiker som alltid funkar. Plankan är ett måste för den som inte har varit här tidigare. Det är ett ställe som passar för många tillfällen. Jag har haft myskvällar här med familj, men också födelsedagsmidd... Visa hela »

12 feb 2021

Värt flera besök, vinter som sommar. Charmig inredning, god mat, trevlig dryckesmeny. Servicen generellt god, lite mindre så för stunden (skyller på Covid). Sommartid trevlig utemiljö.

22 sep 2019

Väldigt mysigt ställe med fint läge vid vattnet. Jag och min flickvän åt den klassiska planksteken och en creme brulée samt pavlova. Allt smakade väldigt bra. Dock så sänks betyget pga seg/dålig service. Trevlig personal, men man ska inte behö... Visa hela »

9 sep 2019

God planka och trevlig omgivning! Tyvärr saknas finess och personalen kändes trött.

3 okt 2018

Villa Godthem kan ha Stockholms godaste köttbullar, och en helt fantastisk toast skagen. Mysigt läge på Djurgården och trevlig miljö!

20 jun 2021

Gillar miljön, maten är helt ok. Trevligt att ta en AW i trädgården.

10 dec 2019

Klassiskt julbord med väldigt fina lokaler.
Hit tar man med familjen!

5 jul 2021

Översätt till svenska »

Nice restaurant

14 nov 2019

Super härligt mys framför brasan med en fika. Kan varmt rekommenderas i regnet

7 maj 2019

Utmärkt tillagad smakrik och god mat med förträfflig serviceminded personal.

Den godaste plankstek jag ätit, någonsin. Har handikapphiss för den som har svårt att gå.

Jag brukar sällan berömma. Här förtjänar de ver... Visa hela »

21 nov 2019

Riktig mysigt ställe på Djurgården, trevlig och tillmötesgående personal. Rekommenderas starkt!

29 jun 2020

Vi var ett sällskap på 5 som hade bokat bord där för att fira vår väns födelsdag. Vi går och sätter oss på en ledig plats med inga bord i närheten som hade gäster. Plötsligt någon ropar från andra våningen Corona,... Visa hela »

12 jan 2020

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Trevlig mat! Vi har bra service och vacker stämning

27 maj 2022

7 dec 2021

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.