Lisa Elmqvist

3,9
8 betyg
$$$
Fisk- och skaldjursaffär
Lisa Elmqvist
3,9
8 betyg

Kliv in i Stockholms äldsta saluhall på Östermalmstorg och botanisera bland läckerheter. Här hittar du Lisa Elmqvist, som har specialiserat sig på fisk och skaldjur i fyra generationer.

I Östermalms Saluhall har Lisa Elmqvist lockat gäster sedan 1926, och efter nyöppningen av hallen år 2020 hittar vi här en stor butik fylld med fisk, skaldjur, delikatesser, takeaway, öppen bar och matsal med ännu fler matplatser än tidigare. Bakom restaurangen ligger många års troget arbete med det man tycker är roligast – det vill säga läckerheterna från havet, för vilket Lisa Elmqvists restaurang det senaste decenniet belönats med rekommendationer i Guide Michelin. 

På menyn finns ett brett utbud av fisk- och skaldjursrätter, alla tillagade på det färskaste från havet. Välj och vraka bland rökt lax, hummer, ostron och annat gott i kombination med tillbehör som dillstuvad potatis, vitlöksbröd och västerbottenost. Eller hugg in på en klassisk huvudrätt såsom fisksoppa, eller en skaldjursplatå för lite extra guldkant. Till maten kan du välja bland flertalet cocktails, öl och vin. 

Vill du ta med festen hem kan du köpa med dig en skaldjurskasse, färdiglagade rätter, eller bara dina favoritfirrar från disken.  

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
8

Recensioner av Lisa Elmqvist

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Att äta lunch i Östermalmshallen är riktigt trevligt måste jag säga! Mysigt med alla små restauranger och delikatessbutikerna runt omkring!

Vi valde att gå till Lisa Elmqvist’s restaurang. Jag tog deras rimmade lax med dillstuvad potatis, otrolig...

Lisa Elmqvist ligger i Östermalmshallen.

Jag vågar mig på en gissning nu och påstår att det nog är den största restaurangen i Östermalmshallen. Det finns en större matsalsdel med vanliga bord, sedan baren samt ett annat litet område me...

Lisa Elmqvist är en klassiker i fina Östermalmshallen. Här har vi ätit lunch många gånger och alltid varit så nöjda, lite pricy men värt. Denna gång var det Alla Hjärtans dag och en specialmeny. Topp topp, så gott.

29/2-2024! Tack vare maten som höjde upp poängen!
Det finns två ställen som jag går till om jag vill unna mig perfekt lagat mat i fisk&skaldjurs väg….
Liza Elmqvist är en av de självklara!

Pampiga östermalmtorgs saluhallen b...

Finfin räkmacka och bra service! 🦐

Listad i: Lyxlunch

Brukar köpa med lunch take away härifrån, väldigt bra faktiskt också i förhållande till priset. Tror köttbullar kostar 115 om jag minns rätt. Helt okej sallader, husmanskosten är det som är bäst tycker jag. Aldrig ätit på plat...

Grymt ställe att såväl handla en schysst lunch till kontoret eller köpa hem lite lyxiga delikatesser till middagen. Extremt gott men det är också priset. Smakar det så kostar det brukar man säga. Brukar köpa deras gravade lax och stuvad potatis till lu...

Lunch från Lisa Elmqvist. Smörstekt gös med gräddkokt skogssvamp.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
8

Representerar du Lisa Elmqvist?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Lisa Elmqvist?

På Lisa Elmqvist serveras bland annat:

  • Fisk
  • Svenskt
  • Skaldjur

Vad kostar det att äta på Lisa Elmqvist?

Lisa Elmqvist ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Serverar Lisa Elmqvist lunch?

Ja, Lisa Elmqvist har lunchserveringar.

Kan man beställa take away från Lisa Elmqvist?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Lisa Elmqvist. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Var ligger Lisa Elmqvist?

Lisa Elmqvist ligger på Nybrogatan 31 (Östermalmshallen), Östermalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 100m).