HBTQ-guiden till Stockholms bästa gayställen

Stockholm har ett växande och känt utbud av gayvänliga nattklubbar, barer, restauranger och caféer. I den här guiden följer vi regnbågsflaggan och visar vägen till schyssta ställen med öppet sinne och HBTQ-vänlig publik runt hela stan. Du hittar allt från kända gayfik och restauranger som är populära inom gaykretsar, till öppensinnade barer och "Stockholms gayigaste gayklubb". Här finns med andra ord Stockholms bästa gayställen!

Restauranger

Mälarpaviljongen

Skönaste sommaroasen

Mälarpaviljongen är en riktig sommarfavorit i Stockholm och dessutom ett känt gayhak med skön flytbrygga och mysig paviljong. Här kan du äta, sippa på vin, festa och njuta av ett av stans grymmaste strandlägen. Räkna med trevlig och flirtvänlig stämning.

Urban Deli

Årets gayrestaurang 2015

Urban Deli utnämndes till årets restaurang/bar på QX-galan 2015 och var en av två restauranger att synas till på Pridefestivalen samma år. Den öppensinnade filosofin kombineras här med ekologiskt tänk och mycket häng, gay som straight.

Urban Deli Nytorget
Urban Deli Sickla
Urban Deli Sveavägen

Torget

Gayveteran i Gamla Stan

Torget, stans äldsta gaybar/restaurang, slog upp dörrarna i Gamla Stan vid millennieskiftet. Här hittar du klassiska rätter, cocktails och skönt barmingel med dj:s under helgerna. Håll även utkik på hemsidan efter olika events.

 • Adress:
  • Torget, Mälartorget 13, Gamla stan

Side Track

HBTQ-folk, björnar och alla andra är välkomna

Öppensinnad och halvdold gaybar vid Mariatorget med restaurang, svängiga klubbar och flirtig atmosfär. Side Track ligger i källaren vägg i vägg med Half Way Inn och är ett riktigt vattenhål för stans queerpublik och alla med fördomsfri attityd. Fritt fram för läder och lack.

 • Adress:

Spisa hos Helena

Kvarterskrog med mixad publik

Här hittar du en välbesökt kvarterskrog på Kungsholmen som inte minst är populär inom gaykretsar. Spisa hos Helena serverar ett hopplock av svensk och europeisk mat till lunch och middag. Många kommer hit just för lunchen och den avslappnade atmosfären.

Klubbar

Club Nype

"Stockholms gayigaste gayklubb"

Nype, "Stockholms gayigaste gayklubb", lockar partysugna flator och bögar på fredagar och lördagar. Bland annat håller den nya, mixade gayklubben Switch till här på lördagarna med flera dansgolv. Gogo-dansare för både killar och tjejer att titta på. Åldersgräns 18 (Switch).

 • Adress:
  • Club Nype, Lästmakargatan 8, Norrmalm/City/Östermalm

Wonk

Malmö-favorit, nu i Stockholm

Omåttligt populär gayklubb från Malmö som nu även finns i Stockholm. Wonk har vunnit en rad QX-priser och passar garanterat en mixad partypublik. Stockholmsfilialen ligger i nyrenoverade lokaler på Kungsgatan med glad klubbkänsla mitt i vimlet. Åldersgräns 20 år.

 • Adress:
  • Wonk, Kungsgatan 15, Norrmalm/City

Patricia

Legendarisk söndagsklubb på vatten

Söndagarna är extra spektakulära på Patricia då båten förvandlas till en flytande gayklubb. Den legendariska söndagsklubben har 20 år på nacken och leds av självaste Babsan. Räkna med disco, bar och lite lägre priser än vanligt i restaurangen. Åldersgräns 18 år, öppet kl 18-05 på söndagarna.

 • Adress:
  • Patricia, Söder Mälarstrand Kajplats 19, Södermalm

Caféer

Chokladkoppen

Populärt gaycafé mitt på Stortorget

Mitt på Stortorget i Gamla Stan ligger detta öppenhjärtiga fik som bjuder på en varm och välkomnande vardagsrumskänsla. Är man sugen på något matigt serveras bland annat dagens soppa och färska mackor som görs på beställning. På sommaren kan man slå sig ner på en av Gamla Stans bästa uteserveringar.