Villa Källhagen Villa Källhagen

Här kan du äta påskmat på restaurang i Stockholm

Är det hög tid att börja tänka på hur påsken ska firas i år? Varför inte skippa all stress i köket och äta påskbord ute på restaurang i stället? I Stockholm är det flera krogar som satsar på ett traditionsenligt firande, med såväl påskbufféer som påskbrunch och speciellt framtagna påskmenyer. Klassiska rätter som lamm, köttbullar, lax och sill är givna inslag hos de flesta och flera ställen satsar även på gröna alternativ på påskbordet. Här är guiden till var du kan fira påsk på restaurang i Stockholm.

Se även:
Här kan du köpa matkassar med påskmat i Stockholm

Innehållsförteckning
  1. Restauranger med påskmat i Stockholm
    1. Skeppsbron 10 – 28–29 mars och 2–6 april
    2. Thoresta Herrgård – 29–30 mars
    3. Villa Källhagen – 29 mars–1 april
    4. Lux Dag för Dag – 28–30 mars
    5. Villa Godthem – 29 mars – 1 april
    6. Långholmens Wärdshus – 29 mars–1 april
    7. Ulla Winbladh – 28 mars – 1 april
    8. Vår Gård – 28–30 mars
    9. Hasselbacken – 28 mars–1 april
    10. Verandan – 28 mars–1 april
    11. Sturehof – 28 mars–1 april
    12. Nalen – 28–30 mars
    13. Sjöpaviljongen – 28 mars–1 april
    14. Sundby Gård – 29 mars–1 april
    15. Långbro Värdshus – 28 mars–1 april
    16. Lisa Elmqvist – Hela påsken
    17. Görvälns Slott – 25 mars–1 april
    18. Gondolen – 29 mars–1 april

Restauranger med påskmat i Stockholm

Restauranger som har påskmeny och påskbuffé i Stockholm

Restaurang Skeppsbron 10 – Påsk på restaurang
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Påsk på restaurang
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Påsk på restaurang
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Påsk på restaurang
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Påsk på restaurang
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Påsk på restaurang
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Påsk på restaurang
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Påsk på restaurang
Restaurang Skeppsbron 10

Skeppsbron 10

28–29 mars och 2–6 april

Under flera dagar serverar Skeppsbron 10 en specialkomponerad och prisvärd påskmeny med favoriter från vårens skafferi. Det blir bland annat vårlamm, vit sparris, glasrabarber, nässlor, löjrom, tryffel, torskrygg och mycket annat gott. Välj mellan trerättersmeny och sjurättersmeny.

Thoresta Herrgård – Påsk på restaurang
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård – Påsk på restaurang
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård – Påsk på restaurang
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård – Påsk på restaurang
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård – Påsk på restaurang
Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård – Påsk på restaurang
Thoresta Herrgård

Thoresta Herrgård

29–30 mars

På påskafton bjuder Thoresta Herrgård in till en fyrarätters påskmeny. Det går även att boka övernattning för den som vill lyxa till det ordentligt under påskhelgen. Den som önskar en mer barnvänlig aktivitet kan boka en stund på Loftet där det går att spela biljard, shuffleboard och dart.

Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang

Villa Källhagen

29 mars–1 april

Dagtid under påskhelgen serveras en buffé med påskmat och desserter på Villa Källhagen. Välj bland kalla och varma rätter såsom sillar, lax, ägghalvor, lammstek, skagenröra och västerbottenpaj – bland mycket annat. Vill man övernatta på hotellet så har de ett påsklovserbjudande som inkluderar ett påskägg fyllt med godsaker.

Lux Dag för Dag

28–30 mars

På den tidigare Michelinrestaurangen Lux Dag för Dag på Lilla Essingen dukas det upp en generös påskbuffé med alla klassiska rätter, som får sällskap av spännande, nya rätter. Förutom lax, ägghalvor, skagenröra och köttbullar blir det även rödkålsslaw med senapsfrön, broccoli med pepparrotsdressing, rostad spetskål och dill- och havtornssill. Bland det varma finns pocherat ägg, lammstek och köttbullar med gräddsås, och som avslut serveras en dessertbuffé.

Villa Godthem

29 mars – 1 april

I den mysiga grosshandlarvillan ute på Djurgården kan du äta påskmat under hela påskhelgen. Här serveras en klassisk påskmeny som inleds med en påskbuffé fylld med bland annat sill och lax, följt av lammlägg till varmrätt och pavlova till dessert.

Långholmens Wärdshus

29 mars–1 april

På Långholmens Wärdshus firas påsken i dagarna fyra, då det under hela högtiden serveras påskbuffé i värdshuset med anor från 1600-talet. Det finns även möjlighet att sitta ute i Wärdshusparken om vädret tillåter. Buffén görs från grunden och består av både kallskuret, varmrätter, tillbehör och desserter.

Ulla Winbladh

Hemsida

28 mars – 1 april

Lagom till påsk slår Ulla Winbladh upp dörrarna igen på Djurgården efter en lång renovering. Det klassiska värdshuset är känt för att fira svenska mathögtider, och påsken är inget undantag. Här serveras en påskmeny bestående av nässelsoppa, sill- och laxbuffé, lammytterfilé och bakad mandelgrädde med persikoglass.

Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård

Vår Gård

28–30 mars

I restaurangen på Vår Gård firar man påsken med en vårig trerättersmeny. Det blir nässelsoppa med krämbakat ägg, svenskt vårlamm med ramslöksemulsion och variation på rabarber. Vill man stanna längre i den slottsliknande miljön kan man boka rum till påskpris.

Restaurang Hasselbacken Hotell Hasselbacken
Restaurang Hasselbacken
hasselbacken.com
Hotell Hasselbacken
hasselbacken.com
Restaurang Hasselbacken Hotell Hasselbacken

28 mars–1 april

Under påsken serverar Hasselbacken förutom sin vanliga meny även en specialkomponerad tvårättersmeny med matjessill och lammytterfilé med passande och traditionsenliga tillbehör. Under påsklovet har Hasselbacken dessutom ett paketerbjudande med övernattning på hotellet, frukostbuffé, äggjakt och påskpyssel. Runt omkring finns Djurgårdens alla aktiviteter att ta del av.

  • Hazeliusbacken 20, Djurgården Hazeliusbacken 20, Djurgården
    Restaurang Hasselbacken
    Hazeliusbacken 20, Djurgården
    Hotell Hasselbacken
    Hazeliusbacken 20, Djurgården
  • Restaurang Hasselbacken
    hasselbacken.com
    Hotell Hasselbacken
    hasselbacken.com
    Restaurang Hasselbacken
    08-121 333 02
    Hotell Hasselbacken
    08-121 333 00
  • Restaurang Hasselbacken Hotell Hasselbacken

Verandan

Hemsida

28 mars–1 april

Verandan på Grand Hôtel serverar påskbuffé under hela påskhelgen, som du kan avnjuta med utsikt över Stockholms ström. På skärtorsdagen är restaurangen endast öppen kvällstid, men övriga dagar går det att besöka dem från lunch.

Sturehof

28 mars–1 april

Sturehof har som vanligt öppet hela påsken och firar in våren med både lunch och middag med rätter från det traditionsenliga påskbordet. Middagen inleds med flera delikatesser som följs av en förrätt med vit sparris och varmrätt med lamm.

Nalen

Hemsida

28–30 mars

På Nalen blir det påskmiddag med äggpickning, som är en skånsk tradition där man tävlar mot varandra genom att slå ihop två ägg som inte ska spricka. Efter äggpickningsturneringen följer en trerättersmiddag med lerpottasill, lammytterfilé och cheesecake.

Sjöpaviljongen

Hemsida

28 mars–1 april

På Sjöpaviljongen vid Alviks strand serveras en påskig trerättersmeny med utsikt över vattnet. Menyn består av sparris med bea till förrätt, lammrostbiff eller vårkyckling till varmrätt och glasrabarber med bakad yoghurt till efterrätt.

Sundby Gård

Hemsida

29 mars–1 april

På Sundby Gård har man en lång erfarenhet av påskens traditioner, vilket givetvis även inkluderar den mat som hör högtiden till. Här dukar man fram ett klassiskt påskbord med rätter som olika sorters sill, lax, lammstek och janssons frestelse, men man har även en vegansk avdelning.

Långbro Värdshus

28 mars–1 april

En påsk på Långbro Värdshus ska inge känslan av att fira en påsk hemma. I sekelskifteshuset kan man njuta av ett färgsprakande påskbord från och med skärtorsdagen. Här tar man själv för sig av klassiska rätter med moderna smaker och gröna alternativ.

Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist

Lisa Elmqvist

Hela påsken

Hos Lisa Elmqvist i Östermalmshallen har man alltid silltallrik på menyn, något som kanske är extra passande under påsken. Silltallriken består av alla klassiska komponenter: tre eller fem sorters sill, kavring och västerbottensost. De har även en välkomponerad matjessilltallrik med rödlök, gräslök, dill och ägg. Den som vill ha rökt och gravad lax hittar också det här.

Görvälns Slott Boutiquehotell – Påsk på restaurang
Görvälns Slott Boutiquehotell
Görvälns Slott Boutiquehotell – Påsk på restaurang
Görvälns Slott Boutiquehotell
Görvälns Slott Boutiquehotell – Påsk på restaurang
Görvälns Slott Boutiquehotell
Görvälns Slott Boutiquehotell – Påsk på restaurang
Görvälns Slott Boutiquehotell
Görvälns Slott Boutiquehotell – Påsk på restaurang
Görvälns Slott Boutiquehotell
Görvälns Slott Boutiquehotell – Påsk på restaurang
Görvälns Slott Boutiquehotell
Görvälns Slott Boutiquehotell – Påsk på restaurang
Görvälns Slott Boutiquehotell
Görvälns Slott Boutiquehotell – Påsk på restaurang
Görvälns Slott Boutiquehotell

Görvälns Slott

25 mars–1 april

På Görvälns Slott erbjuds ett paket med övernattning, fyrarätters middag, drink och hotellfrukost. Börja med att checka in och fortsätt till salongen för lite avkoppling eller eller ta en promenad i de natursköna omgivningarna. Därefter blir det en påskinspirerad meny med efterföljande cocktail innan ni får en skön natts sömn och vaknar upp utvilade till en frukost på slottet.

Gondolen

29 mars–1 april

På Gondolen har du inte bara en av stans bästa utsikter, du kan också fira påsk med våriga smaker på tallriken. Lagom till påsk har kockarna nämligen tagit fram en trerättersmeny som består av nässel- och ramslökssoppa, dill-lamm från Pyrenéerna och svensk rabarber med mandelkaka. Dessutom står uteserveringen på plan 12 redo oavsett väder.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

Frågor och svar

Vad äter man i påsk?

Påskmat inkluderar traditionellt sett ofta lax, sill, ägg och lamm.

Vad har man för mat på påskbordet?

På ett påskbord hittar du ofta sill i olika varianter, gravad eller rökt lax, hela ägg eller ägghalvor med någon topping samt lammkött i någon form. Till efterrätt serveras vanligtvis en påsktårta eller påskägg fyllda med gott påskgodis.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

;