Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

A Bowl

4,3 • 6 recensioner
A Bowl

A Bowl, som ligger vid Mariatorget, var bland de första i stan att servera poké bowls. Idag satsar restaurangen på vällagade bowls av alla slag, med fokus på naturliga och färska råvaror i säsong. Grundarna kommer från toppkrogar som Oaxen, AG och The Burgundy.

A Bowl (tidigare A Bowl Poke Poke) huserar i trappan som leder upp från Mariatorget mot Söders höjder, och här är det öppet för lunch, middag och brunch. Restaurangen slog upp dörrarna år 2016 och introducerade då stockholmarna för hawaiianska poké bowls. Idag har de frångått poké-konceptet för att istället erbjuda alla typer av vällagade och kreativa bowls – bland annat med fisk, svensk kyckling och medelhavsinfluerade ingredienser. Den gemensamma nämnaren är att alla bowls innehåller ris, frön och koriander. Fokus för hela menyn ligger på att använda sig av färska råvaror i säsong, gärna med ekologiska och närodlade grönsaker.

Inramningen är modern men gemytlig, med både industrikänsla och lite mer eleganta inredningsdetaljer och tavlor. Här kan man slå sig ner för att äta lunch eller middag, eller hänga i baren och ta en drink eller ett glas vin efter jobbet. På lördagar serveras även brunchbaguetter med ambitiösa fyllningar.

Under somrarna öppnar uteserveringen upp mitt i den hängvänliga trappan, där det ofta råder AW-stämning. Här samlas många Söderbor för att umgås och ta något att äta eller dricka när värmen kommer.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 maj 2019

Bra! Men inte så man trillar av stolen, vilket man nästan kan få uppfattningen av när man läser lite recensioner. Testade kycklingen, "säsong" (lax) och tonfisken. Alla var bra, bäst var nog faktiskt kycklingen. Mycket smaker i samtliga, perfekt avvä... Visa hela »

11 apr 2019

Kan knappast bli ett charmigare läge än i gränderna bakom Mariatorget. Riktigt goda bowls, superhärlig lokal och urtrevlig personal. Många adjektiv, men det är dom värda!

26 okt 2018

Maten får 5 stjärnor. Tog maxad tuna. Så fräscht! Jag gillar poké, och här smakar det perfektion, bäst i Sthlm
Gullig & trevlig personal
Bara 3 stjärnor-
Läget och lokalen. Ja, det är underbart sommartid. Man promenerar övera... Visa hela »

16 aug 2018

Har inte läst en hel recension för att inte höja förväntningarna, men början av alla recensioner har höjt dom till skyarna och jag måste säga att det var gott inget att säga om det, men jag fick ingen wow känsla mitt sinne blev inte omkullkasta... Visa hela »

16 jun 2016

Full pott från mig. Det är fräscht, fantastiskt gott och när jag kan äta allt ur en och samma skål och ändå få med alla smaker kan jag inte ge mindre än fem stjärnor.

Poke Bowls har lyst med sin frånvaro i Stockholm. Förs... Visa hela »

5 maj 2017

Litet, avskalat ställe. Beställde bowlen med bönor och kål (vegansk?), som var supergod och väldigt mättsam faktiskt. Varje bowl kostar runt 120, vilket jag tycker är väldigt värt med tanke på kvalitén på maten.

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

8 sep 2016

Riktigt bra snabbmat! Lokalen ser inte mycket ut för världen men maten är riktigt god. đŸ‘ŒđŸŒ