A Bowl, som ligger vid Mariatorget, var bland de första i stan att servera poké bowls. Idag satsar restaurangen på vällagade bowls av alla slag, med fokus på naturliga och färska råvaror i säsong. Grundarna kommer från toppkrogar som Oaxen, AG och The Burgundy.
A Bowl (tidigare A Bowl Poke Poke) huserar i trappan som leder upp från Mariatorget mot Söders höjder, och här är det öppet för lunch, middag och brunch. Restaurangen slog upp dörrarna år 2016 och introducerade då stockholmarna för hawaiianska poké bowls. Idag har de frångått poké-konceptet för att istället erbjuda alla typer av vällagade och kreativa bowls – bland annat med fisk, svensk kyckling och medelhavsinfluerade ingredienser. Den gemensamma nämnaren är att alla bowls innehåller ris, frön och koriander. Fokus för hela menyn ligger på att använda sig av färska råvaror i säsong, gärna med ekologiska och närodlade grönsaker.
Inramningen är modern men gemytlig, med både industrikänsla och lite mer eleganta inredningsdetaljer och tavlor. Här kan man slå sig ner för att äta lunch eller middag, eller hänga i baren och ta en drink eller ett glas vin efter jobbet. På lördagar serveras även brunchbaguetter med ambitiösa fyllningar.
Under somrarna öppnar uteserveringen upp mitt i den hängvänliga trappan, där det ofta råder AW-stämning. Här samlas många Söderbor för att umgås och ta något att äta eller dricka när värmen kommer.