Är ni ett gäng som är sugna på en annorlunda utekväll med fokus på att både äta mat och se när den tillagas så är chef's table ett spännande alternativ. Flera restauranger i Stockholm har hakat på den internationella trenden med att ha ett bord mitt i eller i nära anslutning till köket. Vid bordet får ditt sällskap njuta av avskildhet från andra gäster och samtidigt känna pulsen – och dofterna – från köket. Vi guidar dig till stans bästa chef's tables.
Guiden till Stockholms bästa chef's tables
Innehållsförteckning
-
Stockholms bästa chef's tables
- Essence – Unika smakkombinationer
- Allegrine – Som i Paris
- Nabo – Skandinavisk stil
- At Six – På lyxigt hotell
- AG – Mys i skafferiet på Kungsholmens pärla
- Skeppsbron 10 – Innovativt i tolv serveringar
- Unn – Japan möter Norden
- Skepparholmen Nacka – Njutning och matlagningstips
- Nytorget 6 – Överraskningar på Nytorget
- Frantzén – Hela restaurangen är ett chef's table
- Cirkus – Lekfulla kreationer
- Lilla Ego – Värt att köa
- K-märkt – Privat alternativ
Stockholms bästa chef's tables
Unika smakkombinationer
Med Stefan Taylor i spetsen serverar kockarna på Essence en exklusiv avsmakningsmeny vid det stora counter dining-bordet, som också utgör hjärtat i hela verksamheten. De åtta satta rätterna innefattar både överraskande moment, som uppdateras så ofta som varje dag, och ett par signaturrätter som förfinats under flera år. Gästerna serveras direkt av kockarna själva, och har från sina platser full uppsikt över det öppna köket.
- Max antal personer: 16
-
Hjalmar Söderbergs Väg 10, Kungsholmen
- Hemsida • 073-255 11 34
- Läs mer på Thatsup
Som i Paris
På franska Allegrine kan du och ditt sällskap boka köksbordet i anslutning till det öppna köket. En fast, specialkomponerad meny serveras till hela sällskapet, med inspiration från ägaren Danyel Couets franska farmors familjemiddagar i Paris.
- Max antal personer: 12
-
Kammakargatan 22, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-410 059 09
- Läs mer på Thatsup
Skandinavisk stil
Populär kvarterskrog vid Tegnérlunden med skandinavisk meny och inredning. Vill man satsa lite extra på upplevelsen kan man boka platserna vid köksluckan och se kockarna jobba. Här serveras en experimentell sexrättersmeny som varierar från dag till dag.
- Max antal personer: 5
-
Tegnérgatan 34, City/Vasastan
- Hemsida • 08-39 35 46
- Läs mer på Thatsup
På lyxigt hotell
Livsstilshotellet At Six på Brunkebergstorg erbjuder chef's table i restaurangen Dining Room. Här ingår minst sju serveringar som väljs ut av kökschefen Cor Van Der Plas. Maten ackompanjeras även av ett vinutbud som fulländar smakupplevelsen för den som vill.
- Max antal personer: 8
-
Brunkebergstorg 6, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-578 828 00
- Läs mer på Thatsup
Mys i skafferiet på Kungsholmens pärla
I skafferiet på härliga restaurang AG kan du njuta av kött, öl och rödvin av högsta klass. Vid deras chef's table är det mysigt och intimt och ditt sällskap får njuta av den i allmänhet fulla, stimmiga restaurangen - och samtidigt av det privata och avskilda.
- Max antal personer: 8
-
Kronobergsgatan 37, Kungsholmen
- Hemsida • 08-410 681 00
- Läs mer på Thatsup
Innovativt i tolv serveringar
Skeppsbron 10 består av tre delar – matsalen, baren och chef's table. Det sistnämnda bjuder på full insyn när kockarna tillagar menyn på tolv serveringar, där ledorden är lekfullt och innovativt. Kockarna räds inte heller spännande tillagningstekniker och kryddningar, men fokus ligger på de råvaror som säsongen erbjuder.
- Max antal personer: 12
-
Skeppsbron 10, Gamla stan
- Hemsida • 08-24 33 70
- Läs mer på Thatsup
Japan möter Norden
I anslutning till syskonkrogen Tak hittas Unn, en minikrog som erbjuder en lyxig nytolkning av en japansk teppanyaki med fina nordiska råvaror. Med endast åtta sittplatser är detta ett givet alternativ för en chef's table-upplevelse av rang.
- Max antal personer: 8
-
Brunkebergstorg 4, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-587 220 80
- Läs mer på Thatsup
Njutning och matlagningstips
Under några utvalda kvällar om året kan du boka en exklusiv upplevelse tillsammans med kökschef Daniel Engellau på Skepparholmen. Här får totalt 16 middagsgäster ta del av en kulinarisk upplevelse i deras chambre séparée. Förutom att njuta av mat kan man lära sig ett och annat matlagningsknep.
- Max antal personer: 16
-
Franckes väg, Nacka
- Hemsida • 08-747 65 00
- Läs mer på Thatsup
Överraskningar på Nytorget
Gillar ni överraskningar ska ni boka in er vid kockarnas bord på Nytorget 6. Här finns det ingen meny utan ni serveras en ström av små och stora rätter, direkt från kockarna.
- Max antal personer: 2
-
Nytorget 6, Södermalm
- Hemsida • 08-640 96 55
- Läs mer på Thatsup
Hela restaurangen är ett chef's table
På Frantzén omges köket och kockarna av höga, långa bord där besökarna sitter uppradade och kan bevittna magin som sker. En otroligt häftig upplevelse som alla matintresserade bör unna sig minst en gång i livet, trots det väl tilltagna priset 3 000 kr per person (för maten!).
- Max antal personer: 4, om ni vill se bra och kunna prata med varandra
-
Klara Norra Kyrkogata 26, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-20 85 80
- Läs mer på Thatsup
Lekfulla kreationer
Till Cirkus kreativa och lekfulla bistro kan man bege sig oavsett om det vankas föreställning efteråt eller ej. Här är ambitionen att bjuda på det extraordinära och lite oväntade. Chef's table är en exklusiv upplevelse där kockarna serverar sällskapet personligen och överraskar med oväntade smakkombinationer och kreationer.
- Max antal personer: 6
-
Djurgårdsslätten 43-45, Djurgården
- Hemsida • 08-587 987 50
- Läs mer på Thatsup
Värt att köa
Här är det inte lätt att haffa ett bord, men platserna i baren är ämnade för drop in-gäster som här sitter i anslutning till köket. Trots det hajpade konceptet råder avslappnad atmosfär med hemsnickrade bord, industriella inslag och handskrivna menyer.
- Max antal personer: Varierar
-
Västmannagatan 69, Vasastan
- Hemsida • 08-27 44 55
- Läs mer på Thatsup
Privat alternativ
Ett lite lyxigare alternativ när det stora gänget smider middagsplaner kan vara så kallad private dining, när man får rummet för sig själv och sitt sällskap. På K-märkt i Hagastaden är inte bara det möjligt – ett av rummen har dessutom chef's table. Låt kocken ta hand om er med chef's choice, vilket kombineras med dryck och avslutas med K-märkts egen konditor Daniel Roos Nobeldessert från valfritt år.
- Max antal personer: 24
-
Solnavägen 3, Vasastan
- Hemsida • 08-684 479 46
- Läs mer på Thatsup