Bar Burger Café Kungsträdgården

2,7
6 betyg
Restaurang
Bar
Hemsida
Instagram
Bar Burger Café Kungsträdgården
2,7
6 betyg
Hemsida
Instagram

På Bar Burger Café i Kungsträdgården möts Paris och New York i en mix som är influerad av NY-krogen Pastis. Utöver paradnumret hamburgare serverar man bland annat egentillverkad glass, hantverksöl och cocktails i glashusets chica diner-miljö.

BBC, som restaurangen även kallas, slog upp dörrarna 2014 och drivs av folket från bland andra Prinsen och Wienercaféet. Här anammas burgartrenden på gourmetvis (själva kallar man sig för "gourmet-burger-joint"), med italienskt vitt kakel och soffor hämtade från Pastis. Den avlånga lokalen är inredd med både diner-inspirerade sittgrupper och enkla bistrostolar där såväl afterworkare som shoppare och teaterbesökare ska kunna ta plats under hela dagen. Sommartid hålls uteserveringen med 120 sittplatser öppen mitt i folkvimlet.

I centrum för maten står burgarna, som görs på black angus och bland annat kommer med karamelliserad lök och cheddar eller som en "quarter kilo burger". Men du serveras också chorizo, vegoburgare och huvudrätter i stil med fisksoppa och räksallad med exotiska ingredienser. Flera av rätterna består av ekologiska råvaror, såsom den lufttorkade skinkan till förrätt. Den som är sugen på en maffig dessert kan bland annat räkna med milkshakes och banana split på hemmagjord italiensk glass utan tillsatser. Afterworkare och andra drinksugna erbjuds 30-40 olika hantverksöl från små och stora bryggerier i hela världen, liksom cocktails och ett stort utbud av whiskey.

Restaurangen drivs av PDF Brasserie Group, där bland andra Prinsen, Zink Grill och Le Rouge ingår. Klicka här för att se samtliga krogar.

 

 

Föreslå ändringar

Användarbilder från Bar Burger Café Kungsträdgården Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Bar Burger Café Kungsträdgården

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 okt 2019

Inte riktigt en två men absolut inte en trea, så det blir en tvåa. Käkade lunch här och det var ok men absolut överprisat till vad man fick för pengarna. Hade absolut föredragit ett friscomål på Max och det säger kanske en hel del. Kommer a... Visa hela »

6 apr 2021

Hamburgarhak vid början av Kungsträdgården, bredvid Friday’s.
Stor uteservering med cirka 100 platser. Dagens burgare med pommes exkl dryck för 109:-.
Hamburgareköttet knaprigt som att det stekts för länge sedan. Man förväntar sig bätt... Visa hela »

28 dec 2014

Nu har jag förvisso bara suttit på uteserveringen i strålande sol, men av den upplevelsen att döma, är Bar Burger det schysstaste burgarstället i sig. Har kikat in och det ser riktigt nice ut innanför glasen också. Däremot är burgaren inte den bä... Visa hela »

24 sep 2018

Funkar bäst på sommaren med tanke på läget i Kungsträdgården. Burgarna har inte varit superbra men helt okej. Både drinkar och shakes etc finns som tillbehör

25 apr 2015

Läget för denna restaurang är verkligen svårslaget, speciellt under vår och sommar när man kan sitta på uteserveringen och lapa sol. Jag var här med kollegor, vi satt inomhus och det var en trevlig miljö och schyssta lampor i taket. Personalen var trev... Visa hela »

19 nov 2022