Brasserie Makalös

3,2
6 betyg
$$$
Fransk restaurang
Makalös
3,2
6 betyg

I anslutning till Hotel Kungsträdgården ligger franskinspirerade Brasserie Makalös, som erbjuder allt från frukost till middag i en historisk miljö. Såväl hotellgäster som lokalbor kan här få sin dos av traditionella franska rätter och mängder av franskt vin. Makalös eleganta miljö bäddar för avslappnat häng under större delen av dygnet. Missa inte att ta en drink i cocktail- och champagnebaren efter middagen.

Namnet Makalös kommer från det slott med samma namn som låg vid Kungsträdgården på 1600-talet, innan det brann ner år 1825. Brasserie Makalös hämtar inte helt oväntat sin inspiration från Frankrike, precis som arkitekten till det gamla slottet gjorde, och serverar klassiska rätter som sniglar, croque monsieur och deras specialitet boeuf bourguignon. Självklart finns även en gedigen lista med franska viner att botanisera bland. Under veckodagarna serveras dagens lunch, som också alltid har ett vegetariskt alternativ.

Du äter din måltid under ett glastak i unika lokaler, med imponerande takhöjd och eleganta trappor som slingrar sig ovanför. Här ska det kännas som att sitta på en innergård i Provence – en känsla som skapas med vita dukar, röda sammetssoffor, gröna växter som klättrar längs väggarna och klassiska gatulyktor. Här är det riktigt mysigt att slå sig ner, morgon som kväll, och njuta av en genuin fransk atmosfär. Bienvenue!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,2
6

Recensioner av Makalös

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Det var verkligen MAKALÖST!! Blev helt till mig när jag kom in. Och personalen började små skratta när jag snurrar runt och säger wow till den vackra inredningen, mobilen i högsta hugg och fotar alla olika delar av stället då jag blev helt till mig. ...

·

De flesta restauranger omkring Kungsträdgården är kanske inte de roligaste. Då syftar jag framförallt på de som ligger mitt i trädgården. Men wow, den här pärlan har jag totalt missat! Makalös ligger på en hemskt mysig liten kullersten...

Middag på Brasseri Makalös. Goda men halvljumma musslor och pommes. Förmodligen snabbt påvärmda och sedan överhällda till kall musselgryta. Hade förväntat mig mer av en fransk restaurang. Framför allt när man ligger på en bakgata och lä...

En litet gömd pärla!
Så glad att min väninna gått förbi och velat besöka detta mysiga ställe. Ikväll hade hon bokat för oss två 17.15-19.15 och det var inga problem att sitta kvar ytterligare en timme! Perfekt alltså för två...

Sämsta servicen och den sjukast otrevligaste hovmästaren som någonsin skådats!

Sämsta servisen av ’MAX’ rasistiska beteende, slängde menyn på bordet, väldigt otrevlig och respektlös, Han förstörde vår kväll och stämningen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,2
6

Representerar du Brasserie Makalös?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Brasserie Makalös?

Vi har klassificerat Makalös som:

  • Champagnebar
  • Cocktailbar
  • Vinbar

Vilken typ av mat serveras på Brasserie Makalös?

På Brasserie Makalös serveras bland annat:

  • Franskt
  • Medelhavet

Vad kostar det att äta på Brasserie Makalös?

Brasserie Makalös ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Serverar Brasserie Makalös lunch?

Ja, Makalös har lunchserveringar.

Var ligger Brasserie Makalös?

Brasserie Makalös ligger på Västra Trädgårdsgatan 11B, City, Norrmalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Kungsträdgården (ca 350m).