Bun Meat Bun började sin resa i Farsta söder om Stockholm, och blev snabbt ett populärt tillflyktshål för såväl lokalbor som långväga gäster. Allt började som en pop up, men idag hittar du deras permanenta hamburgerrestauranger på flera ställen runt om i Stockholm – som här i Mariehäll. Här tillagas snabba hamburgare enligt "smashtekniken" i en avslappnad miljö.
Sedan Bun Meat Buns första restaurang öppnade i Farsta Strand 2014 har hamburgarfantaster vallfärdat tvärsöver stan för att äta. Bakom restaurangen står två entusiaster med en idé om att erbjuda enkla och goda hamburgare av hög kvalitet, ett koncept som snabbt blev en succé. Deras lokaler har samma röda tråd vare sig du besöker denna i Mariehäll eller någon annan – inredd med grå industristil och ärtgröna detaljer.
Burgarna, som tillagas på färsk, grovmald högrev, görs på beställning och serveras med amerikanska potatisbröd som bakas varje dag i ett lokalt bageri. Hamburgarna går såklart att kombinera med annat på menyn, som tunna fries och hemgjorda milkshakes gjorda på glass från Lejonet & Björnen. För den som föredrar finns även vegetariska alternativ på menyn.
Bun Meat Bun är inte bara ett ställe för vallfärdande hamburgerälskare. Hit välkomnas både kompisgäng och familjer på avslappnat vis, oavsett om man vill ta med sig något i farten eller sitta och äta i lugn och ro. Restaurangen har gott om platser för stora som små sällskap, vare sig man har bråttom och vill ta med sin mat eller stanna kvar länge.
Deras hamburgarkoncept handlar om en tro på att mat inte behöver vara komplicerade för att vara god, det menar i alla fall grundarna tillika hamburgerentusiasterna som står bakom Bun Meat Bun.
Se även Bun Meat Bun Söderhallarna, Bun Meat Bun Farsta, Bun Meat Bun K25, Bun Meat Bun Jakobsberg