Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Carousel

3,5 • 2 recensioner
Carousel

På Gustaf Adolfs torg huserar mingelvänliga Carousel, en "hjärtekrog i storformat" som drivs av folk med ett förflutet på DeVille och Vassa Eggen. Här samsas smaker från södra Europa med festligt barhäng och hög stämning i krokarna kring Operan.

Inne på Carousel möts man av en "karusell" i randigt och mässing som sträcker sig över bistromöblerna i ena delen av lokalen. En skapelse som även sätter snurr på den livade atmosfären. Tanken är nämligen att bjuda på en social mötesplats i city under hela dagen, från lunch till sen kväll.

På den säsongsbetonade menyn står bland annat spanska charkuterier och fisk- och skaldjursrätter samt grillade skaldjur såsom rödräkor, havskräftor och hummer. Inspirationen kretsar kring Medelhavet och den spanska matkulturen, men även franska och vissa svenska influenser letar sig in. Lunchmenyn går i samma sydeuropeiska och ambitiösa stuk och inkluderar allt från förrätt till dessert. Bortsett från en bred vinlista och ett ambitiöst utbud i baren kan man kvällstid även räkna med AW-häng och dj:s som snurrar skivor från torsdagar till lördagar.

Bakom Carousel står bröderna Lukas och Robin Moderato från DeVille respektive Vassa Eggen-gruppen tillsammans med Christopher Ellertsson. Själva har de valt att beskriva restaurangen som en "hjärtekrog i storformat". 

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Kristoffer R.

Det var bra, men kort sagt lite besviken. Andra i sällskapet var dock väldigt nöjda (vi åt en enkel middag)

Malin S.

Var här med ett gäng och firade en väns födelsedag. Maten var förbeställt och vårt mottagande var väldigt välkomnande och dom hade fixat väldigt bra. Jag åt en grym anka till varmrätt och så delade vi alla på lite olika fö... Visa hela »

Så tycker pressen

3 av 5 · Aftonbladet · 2015-12-22

“Vi får en ståtlig hälleflundra på en bädd av morotspuré, med hasselnötter, havskräftssmör och dragon. Den är helt suverän i alla sina delar – men slås ändå av Carousels dilamm som delar tallrik med aprikos, fänkål, mandel, sidfläsk och kronärtskocka. Smakrikt och såååå mört kött.”

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2015-12-17

“Förrättsplocket är en enda njutning. Vi ber om ännu mer bröd för att suga upp spadet från utsökt grillade rakblads- och kammusslor utan ett endaste sandkorn.”

16 av 25 · Dagens Industri · 2015-11-13

“Den fina piggvaren med jordärtskocka och palsternacka är idel lena smaker, liksom den ljumma aubergineterrinen med kantareller och en precis lagom pikant tomatsås.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2015-10-23

“På Carousel kan vi inleda med ett par fräscha och fina ostron samtidigt som vi bläddrar i menyn och bland annat fastnar för saftiga och fint grillade rödräkor (115 kr) till förrätt.”