Cucina Povera

4,9
7 betyg
Redigera Cucina Povera

Några steg från Odenplan hittar du den italienska kvarterskrogen Cucina Povera, som serverar romersk pizza och egentillverkad pasta i olika former. Här kan du bland annat mätta magen med rätter som pasta pesto eller en margherita med fior di latte och avrunda med tiramisu. Det går även att skölja ner maten med italienska viner och andra drycker.

Cucina Povera slog upp dörrarna i november 2022 och håller till i en avskalad men gemytlig liten lokal på Odengatan, alldeles intill Odenplan. Här håller man öppet från lunch till middag och serverar en meny med fokus på pizza tonda, en romersk tunn krispig pizza, och egentillverkad färsk pasta. Inspirationen kommer från det italienska "fattigmansköket", la cucina povera, som bygger på rätter med "enkla" men fina råvaror av högsta kvalitet.

Menyn är full av syditalienska klassiker utan krusiduller, såsom ragu som görs på svenskt nötkött och får puttra i flera timmar med rödvin och napolitanska tomater. Är du sugen på en pizza serveras den direkt från den napolitanska pizzaugnen. Förutom just pasta och pizza hittar du även utvalda förrätter, desserter och ett sortiment av italienska viner och andra drycker.

Hit går det bra att komma för en äkta italiensk måltid lagad från grunden, oavsett om det är en lunch eller middag med några vänner eller på tu man hand. Precis som menyn, är även lokalen fri från krusiduller. Här är miljön modernt inredd med klädda trästolar, bord i färgglad sten, enkla glaslampor längs väggarna och hyllor fyllda med italienska delikatesser.

Användarbilder på Cucina Povera Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
27 jan 2023

Gott och prisvärt!

20 dec 2022

Bästa pizzan! Och bra viner. Så kul med kvalitet och så prisvärt.

17 nov 2022

Så gott! Hemgjord pasta och romersk pizza 🤩

15 dec 2022

Magisk pizza och urmysigt ställe

11 nov 2022

17 nov 2022

3 feb 2023

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

14 nov 2022

Översätt till svenska »

Fantastisk pasta gjord på plats!