Hongkist

3,3
8 betyg
Redigera Hongkist

På Hongkist intill Stureplan serveras klassiska rätter från Kina och Thailand i modernt avskalad miljö. Här äter du knaprig anka och andra asiatiska specialiteter bland svarta industrilampor och cool kitsch.

Sedan Hongkist flyttade in i Hung Fooks gamla lokaler på Linnégatan har interiören fått ett rejält ansiktslyft. Här kombineras traditionellt asiatiska anrättningar med en industristil som sällan skådas på stans asiatiska krogar i mellanskiktet. Enkla träbord och svarta designstolar ramas in av höga vita väggar, svarta tak och en och annan färgklick i form av kitschiga bildmotiv. Lokalen rymmer även en bar som ger känslan av återvunnet trä och är fylld med öl, vin och drinkar.

Restaurangens fokus ligger på det kinesiska och thailändska köket, och maten presenteras med samma enkelhet som miljön. På menyn hittar du obligatoriska rätter i stil med vårrullar, friterad kyckling, knaprig anka, wokat, thailändsk curry och smaker från matdistriktet Szechuan i Kina. Den som suktar efter Pekinganka får ha god framförhållning - måltiden måste nämligen beställas två dagar i förväg. Men här finns även japansk yakiniku, grillat strimlat kött som serveras på het gjutjärnsplatta. Samtliga rätter ligger under 200 kr.

Hongkist har även en omfattande take away-meny för den som vill hämta med. Här finns allt från wok och soppor till klassiska förrätter och varmrätter samt tre små rätter. Kom dock ihåg att restaurangen är stängd på lördagar. Under sommaren finns en liten trottoarservering.

Användarbilder på Hongkist Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Hongkist av Josefin J.
  • Bild från Hongkist av Josefin J.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 okt 2016

Åt en yakuniku här för ett tag sen. Inga fel på den! Inget fel på stället i övrigt heller, men det var folktomt och kändes lite dött.

10 dec 2019

Blev besviken då jag hade förväntningar på att det skulle vara bra mat, efter att ha hört mycket gott om restaurangen. Ingen av oss i sällskapet var särskilt imponerade av maten, var helt vanlig asiatisk mat. Jag åt ankan med plommonsås, mört kö... Visa hela »

31 maj 2015

Hongkist har verkligen ryckt upp sig sedan renovering. Menyn känns även den roligare.

10 sep 2019

Helt okej mat, pris och lokal! En stark trea helt enkelt 😊

21 jul 2020

helt underbart ställe med fantastiskt good mat!
Peking duck that you can die for!

26 okt 2016

Deras Frasiga Kyckling med Kingsås är som knark. Måste äta den åtminstone en lunch i veckan! Proppfullt vid 12 så gå dit tidigt eller sent för lunch.

23 okt 2016

Vidrig slemmig grundsås. Färglös smaklös mat. Vi slängde alla mat. Ingen i familjen ville äta mer än första tuggan! Sämsta kinamaten på länge.

25 aug 2021