Lådan

3,2
15 betyg
Ölbar
Snabbmatsrestaurang
Hemsida
Instagram
Lådan
3,2
15 betyg
Hemsida
Instagram

Med Flippin' Burgers-grundaren Jon Widegren vid spakarna satsar Lådan på bra streetfood, såsom sliders och pizza, kombinerat med öl från svenska mikrobryggerier. Här vill man skapa en avslappnad "ölhall" med 150 sittplatser och högkvalitativ snabbmat.

I en stor och luftig lokal på Luntmakargatan i Vasastan finner man Lådan. Lådan är streetfood-konceptet som serverar high quality fast food i mellanrättsformat – för varför bara testa en rätt när du kan testa flera? Tacos, sandwiches och pizza är några av de rätter som du kan välja mellan, samt ett urval av sides såsom en riktigt ostig mac 'n' cheese, frasiga lökringar och pommes frites med parmesan och rosmarin.

Eftersom grundaren är en riktig burgarnörd serveras självklart även paradrätten hamburgare, men i en mindre variant i form av sliders. Den rymliga lokalen är inredd i industriell stil och ger känslan av att besöka en foodtruck, fast inomhus och utrustat med picknickbord och träbeklädda väggar. Här finns även ett handplockat urval av svensk hantverksöl att njuta av ihop med maten.

Föreslå ändringar

Recensioner av Lådan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
2 okt 2018

Har varit på Lådan 3 ggr nu. Första gången satte jag en svag 4:a här pga goda burgare, men efter andra recensionen sänkte jag betyget till en 3:a och nu efter tredje besöket drar jag faktiskt ned till en (möjligtvis stark) 2:a. Detta var nog mitt sista besö... Visa hela »

13 jan 2018 · Uppdaterad

Bra ställe för öl och enkel men riktigt god mat. Perfekt för större sällskap som vill ha något avslappnat.

14 apr 2017

Stor och trendig bar och restaurang som ligger i ett renoverat garage. De serverar massor av svenska microbryggerier på tapp och väldigt god mat. På menyn finns bl.a. sliders, falafel och cheese balls. Rätterna är små vilket speglas av priset (runt 55-60kr/rätt)... Visa hela »

23 feb 2020

Var här på AW en torsdag mitt i veckan och jobbar du i närheten är det absolut ett ställe du bör prova på!Jag älskade konceptet med smårätter som absolut var goda! Enkelt att beställa och de var dessutom lätta när det ko... Visa hela »

17 nov 2018

Väldigt svårt att välja mellan en svag trea eller två här, men om jag ska följa min spontana magkänsla blir det tyvärr inte mer än en tvåa - jag hade verkligen större förväntningar.

Jag har inget emot "low-key" s... Visa hela »

1 maj 2017

Provade Lådan i förra veckan i slutet på lunchserveringen. Kanske var förväntningarna för högt ställda (Har ju Flippin i huvudet), för jag blev inte väldigt imponerad. Men det kanske tar sig.

Stället är stort, avskalat, enkelt i... Visa hela »

5 nov 2018

Det var ett tag sedan jag var här och trots att jag var nöjd med maten , så har jag ändå inte haft någon lust att komma tillbaka
Det som är bra är att man får smårätter (sliders, chips, friterade grejjer) till bra pris och det smakar m... Visa hela »

8 dec 2018

Älskar sliders! Och dessa sliders är bra! Gillade dock inte chipsen som kom med. Är lite osäker på vad de är gjorda av, men de var sega och inte alls goda.
Känns som att Lådan är mer gjord för en skön AW än lunch.

9 dec 2019

Vill du dricka svensk hantverksöl från större och mindre bryggerier så är detta stället att gå till. Tillsammans till din öl beställer du sjukt goda miniburgare eller en grym pizzaslice!
Visst, konceptet ”öl och burgare” känn... Visa hela »

Listad i: Vasastan
10 jul 2018

Besökte först i samband med fotbolls-VM. Dels en väldigt lugn söndagskväll, dels en mer eller mindre fullsatt tisdagskväll (inte Sverige-match). Menyn är lika god som liten och enkel. Ett slags matsallslokal som ändå blir väldigt trevlig, med stabil... Visa hela »

22 okt 2018

Skön stämning på stället. Dock var de otroligt mycket folk när vi var där, så det var svårt att få sittplatser. De kan faktiskt optimera sin lokal en aningen bättre. Att baren och köket låg på två helt olika ställen kä... Visa hela »

13 mar 2019

Bra som tilltugg, men maten är inte super kvalitet.

Vi beställde vegetarisk pizza, SNS burgar, blomkåls taco och en new york style ”cheesecake”.

Pizzan var helt okej. Den smakar lite som en blandning av langos och en ostfralla. Verkande inte helt nybakad... Visa hela »

19 mar 2017

Lysande slider, pizzaslice, gott drickbart helt avskalad miljö!

7 jun 2019

Besökte er idag på smaka på Stockholm. Supergod korv och trevlig personal.

18 nov 2021