Flippin' Burgers Observatorie­gatan

3,9
42 betyg
Redigera Flippin' Burgers Observatorie­gatan

När Flippin' Burgers öppnade upp sina dörrar 2012 var hypen ett faktum och den har hållit i sig sedan dess. Den lilla lokalen, i kombination med att restaurangen inte tar emot bordsbokningar, gör att det ofta är fullt. Det stoppar dock inte de förväntansfulla burgarfantasterna som gärna köar utanför dörren för att få sig en av de eftertraktade hamburgarna.

Trots att Flippin' Burgers är så pass hypat och kritikerrosat som det är, är det egentligen ett ganska enkelt koncept. Här serverar man enkla burgare utan krusiduller, som är handgjorda från grunden. Det ligger mycket tanke bakom varenda liten del av burgaren – från KRAV-märkta, småskaliga köttleverantörer till ekologiska burgarbröd från Magnus Johansson Bageri & Konditori.

Enkelheten i burgarna genomsyrar även inredningen som är i industriell stil med detaljer i trä, kakel och läder samt tavlor upphängda på måfå på väggarna. Lokalen för tankarna till ett amerikanskt burgarhak och den avslappnade interiören ger en personlig känsla som utstrålar gästvänlighet.

Självklart finns här även vegetariska alternativ, burgare i barnstorlek och glutenfritt hamburgerbröd. Glöm inte att äta din burgare ihop med en milkshake på äkta amerikanskt manér. Vad sägs exempelvis om en strawberry cheesecake milkshake? Eller kanske en chokladshake, med ett stänk av Makers Mark?

Se även Flippin' Burgers Norrlandsgatan

Användarbilder på Flippin' Burgers Observatorie­gatan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Flippin' Burgers Observatorie­gatan av Ludvig B.
  • Bild från Flippin' Burgers Observatorie­gatan av Adam L.
  • Bild från Flippin' Burgers Observatorie­gatan av Adam L.
  • Dubbel dubbel Flippin – Bild från Flippin' Burgers Observatorie­gatan av Robin N.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 sep 2019

Har aldrig förstått hypen med Flippin. Visst, de är bra balanserade, men det är inte gott när det blir torrt. Måste därför rekommendera att alltid ta dubbelt kött! Där har vi en stark fyrapoängare!

Ja, det är två dubbla Fli... Visa hela »

29 maj 2017 · Uppdaterad

Okej, nu ger jag mig. Flippin är bäst. Började med besvikelse, både burgarna och väntetiden. Nu, många burgare senare, vet jag när man ska komma och vad man ska ta. Pommesen har blivit bättre, burgarna är oftast perfektion, colan iskall och servicen all... Visa hela »

18 sep 2018

Var där på besök med en god vän som jag inte träffat på länge. Vi båda beställde en burgare vars namn jag dessvärre förträngt, kort och gott var det en fantastik burgare med en väl balanserad ratio kött kontra bröd, grö... Visa hela »

9 nov 2018

Helt klart stans bästa burgare. Hypen som fortfarande är en hype om man tittar på den ständiga kön som omringar Flippin burgers. Och levererar dom? 100%. Lätt värt att köa för, men kom precis vid öppning för att garantera en plats.
America... Visa hela »

1 nov 2018 · Uppdaterad

Goda burgare. Tråkiga pommes
Störigt: går ej att boka bord och det är ALLTID kö och väntan i all oändlighet.
Du vill inte se mig hangry så därför hamnar jag väldigt sällan här.

Jag gillar lokalen och inredningen. Visa hela »

Listad i: Burgers
13 nov 2019

Jag har svårt att skilja på alla de bättre burgarställena, Flippin är absolut med i toppen helt enkelt. Det är dessutom en härlig lokal och med rimligt extrautrymme för att kunna vänta på hämtmat eller bord med en öl eller milkshake i ha... Visa hela »

1 dec 2017 · Uppdaterad

Väldigt god vegetarisk burgare även om jag tycker halloumi- eller sojaburgare är ett bättre val än en gjord på bönor. Ett plus är att man har samma val som de övriga burgarna och bara byter ut själva köttet och inte alla tillbehör.

15 feb 2018 · Uppdaterad

Absolut magiskt kött, slår alla andra på fingrarna, men... Jag tycker att det blir lite tråkigt när det är så lite pålägg. Jag vill gärna mycket smaker så för mig så räcker inte hela vägen. Får testa Vego-burgare... Visa hela »

19 okt 2022

Riktigt bra kvalitetsburgare. Sedan deras Ful-Fries tillsammans med den egengjorda(?) bordsdip:en (kostar ej extra) gör det hela bara till en helt fantastisk smakupplevelse.

23 jan 2019

Brukar drömma om dom här hamburgarna..

11 jul 2022

Sthlms bästa burgare! Ibland svårt att få bord

1 mar 2019

Alla känner väl till det redan, men de har en av stans bästa burgare. Sköljs gärna ned med någon glassdrink.

20 feb 2019

Snudd på femma men kan inte ge det till restauranger där de är tvungna att steka igenom köttet, tyvärr. I övrigt toppklass på allt.

29 apr 2016

Flippin´ spelar enligt mig i en egen division. Inget annat ställe i stan får till köttet lika bra. Det är enkelt, det är riktigt bra burgare och konceptet är helgjutet. Personalen är super. Att säga att stället är hajpat (i negativ bemärk... Visa hela »

10 jun 2019

Tror jag hade lite för höga förväntningar, då många säger att deras burgare är sthlm bästa. Det var en god burgare och pommes men saknade det lilla extra.

6 apr 2019

Man får helt enkelt chansa! Går inte att boka bord här utan endast drop in. Vid 20 tiden en fredagskväll hoppades jag på att vi skulle ha lite tur. Fick vänta 15 min och vi var 2 i sällskap. Tog en drink i baren medan vi väntade. Beställde en fransk ci... Visa hela »

27 jan 2018

Mitt första besök på Flippin blev en fredagkväll efter jobbet löningshelg, så helt förståeligt att det var lite folk och lite väntetid. Vi fick besked snabbt om att vi får vänta 30-40 minuter och kan ta en öl i baren så länge... Visa hela »

23 mar 2018

Gick snabbt att få bord vid lunchruschen, runt 10 minuter väntetid i baren.

Väldigt goda burgare med ett gott och saftigt bröd! Varit här ett antal gånger nu och aldrig blivit besviken. Absolut en av de bättre burgarna jag ätit!

Dock konst... Visa hela »

10 feb 2019

Den glutenfria burgaren är inte värd mer än en trea i betyg, Barrells har bättre burgare. Men enligt mina burgarvänner är det vanliga brödet toppen och får bättre betyg än det märkligt bruna glutenfria brödet. Pompan är okej, inte mer... Visa hela »

12 aug 2021

Hade jag skrivit en recension när jag var där första gången hade det varit en solklar femma. Ibland, när det inte är så mycket folk, levererar de nästan på den nivån. Men, fortfarande riktigt smarriga burgare. Dragonmajonnäsen är bä... Visa hela »

Sida 1 av 3