När Flippin' Burgers öppnade upp sina dörrar 2012 var hypen ett faktum och den har hållit i sig sedan dess. Den lilla lokalen, i kombination med att restaurangen inte tar emot bordsbokningar, gör att det ofta är fullt. Det stoppar dock inte de förväntansfulla burgarfantasterna som gärna köar utanför dörren för att få sig en av de eftertraktade hamburgarna.
Trots att Flippin' Burgers är så pass hypat och kritikerrosat som det är, är det egentligen ett ganska enkelt koncept. Här serverar man enkla burgare utan krusiduller, som är handgjorda från grunden. Det ligger mycket tanke bakom varenda liten del av burgaren – från KRAV-märkta, småskaliga köttleverantörer till ekologiska burgarbröd från Magnus Johansson Bageri & Konditori.
Enkelheten i burgarna genomsyrar även inredningen som är i industriell stil med detaljer i trä, kakel och läder samt tavlor upphängda på måfå på väggarna. Lokalen för tankarna till ett amerikanskt burgarhak och den avslappnade interiören ger en personlig känsla som utstrålar gästvänlighet.
Självklart finns här även vegetariska alternativ, burgare i barnstorlek och glutenfritt hamburgerbröd. Glöm inte att äta din burgare ihop med en milkshake på äkta amerikanskt manér. Vad sägs exempelvis om en strawberry cheesecake milkshake? Eller kanske en chokladshake, med ett stänk av Makers Mark?
Se även Flippin' Burgers Norrlandsgatan