Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Lasse i Gatan

2,8
4 betyg
Redigera Lasse i Gatan
Lasse i Gatan

Restaurangen Lasse i Gatan är Martin ”E-Type” Erikssons restaurang och bar med pirattema, belägen i Gamla stan. Här levandegörs sekelskiftet till 1700-talet genom smaker, dofter, musik och kostym – allt med utgångspunkt i livet ombord på kung Karl XII:s kaparskepp under samma period.

Direkt när man stiger in i Lasse i Gatans källare, som byggdes redan under 1400-talet, kastas man tillbaka i historien till tiden då piraterna regerade. Här sitter man under tegelvalv vid stora rustika träbord och bänkar klädda i fårfällar, och lokalen lyses upp med mängder av levande ljus. Här genomsyrar pirattemat såväl inredning som mat och även personalen som självklart är klädda som människorna på fartygen under 1700-talet.

Här håller man menyn kort och koncis med mer fokus på högkvalitativa råvaror. Varmrätterna är tre i antalet och serveras på stora fat anpassade efter antal i sällskapet som sedan delar på maten, precis som man gjorde på fartygen. Dryckesmenyn präglas av flertalet olika sorters rom som spelar sin roll i välkomponerade drinkar, men är även tänkta att drickas som de är. Njut av mat och dryck medan du lyssnar på de 1700-talsinspirerade livebanden som spelar regelbundet på den intima scenen.

Användarbilder på Lasse i Gatan Visa alla

  • Lägg till bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
15 okt 2021

Helt okej mat men vilken katastrof personal, ett bemötande som gjorde att vi bara kände oss som ett problem. Dessutom hör jag hur de muttras från köket om hur korkad man är som tar med barnvagnen i Restaurangen, ingen tydlig skylt visade detta men ändå ska... Visa hela »

27 nov 2021

Hamburgaren är ett skämt! Dåligt stekt utan kryddor. Undvik!

30 apr 2022

16 nov 2021