Lasse i Gatan

2,4
10 betyg
Redigera Lasse i Gatan

Restaurangen Lasse i Gatan är Martin ”E-Type” Erikssons restaurang och bar med pirattema, belägen i Gamla stan. Här levandegörs sekelskiftet till 1700-talet genom smaker, dofter, musik och kostym – allt med utgångspunkten; livet ombord på kung Karl XII:s kaparskepp under samma period.

Direkt när man stiger in i Lasse i Gatans källare, som byggdes redan under 1400-talet, kastas man tillbaka i historien till tiden då piraterna regerade. Här sitter man under tegelvalv vid stora rustika träbord och bänkar klädda i fårfällar medan lokalen lyses upp med mängder av levande ljus. Pirattemat genomsyrar såväl inredning som mat och även personalen självklart är klädda i tidsenliga kläder för att ge den autentiska känslan av att vara en del av Lars och Ingela Gathenhielms besättning, precis som det var på fartygen under 1700-talet.

Menyn är tämligen kort och koncis med fokus på högkvalitativa råvaror. Med internationella såväl som svenska smaker består den av förrätter, varmrätter och efterrätter såsom toast skagen, cheeseburgare och vit chokladganache, för att ta några exempel på vad du kan beställa. Dryckesmenyn präglas av flertalet olika sorters rom som spelar sin roll i välkomponerade drinkar, men är även tänkta att drickas som de är. Läs utförligt om varje rom på deras hemsida, eller fråga personalen på plats om du vill veta mer. Föredrar man något annat finns vin i mousserande, vitt och rött samt fat- och flasköl.

Njut av mat och dryck medan du lyssnar till de 1700-talsinspirerade liveband som spelar regelbundet på den intima scenen i källaren.

Användarbilder på Lasse i Gatan Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 okt 2021

Helt okej mat men vilken katastrof personal, ett bemötande som gjorde att vi bara kände oss som ett problem. Dessutom hör jag hur de muttras från köket om hur korkad man är som tar med barnvagnen i Restaurangen, ingen tydlig skylt visade detta men ändå ska... Visa hela »

28 maj 2023

Jag och min min man skulle fira min födelsedag i efterhand och ha en mysig kväll den 27/5. Vi äter middag på en restaurang i den Gamla staden och går sedan vidare till en restaurang på Stadsholmen som alltid har haft klang av allt det som man väntar sig i resta... Visa hela »

7 jan 2023

Potentialen finns men utan rätt personal blir det inte bra.

Den blonda kvinnan som uppfattas som hovmästare verkar inte särskilt intresserad av sällskapet. Antingen är det en förväxling mellan ”otrevlighetsrestaurangen” eller så är d... Visa hela »

28 maj 2023

Dyr som det kan vara i gamla stan, men man får verkligen inget bra tillbaka. Risotton hade för mycket salt. Min hamburgare, som redan varit tråkigt, var kylskåp-kallt. När jag frågade efter en varm burgare, stoppades den i mikron samt bröd och sallad. Blev inge... Visa hela »

27 nov 2021

Hamburgaren är ett skämt! Dåligt stekt utan kryddor. Undvik!

4 nov 2022

Personalen är stressad och delvis otrevlig, maten ok men tråkig. Synd på ett kul koncept.

4 nov 2022

Maten ok, men vilken fullständigt vidrig personal! Försökte slänga ut oss fyra innan vi ens ätit upp maten. Kom istället och bad oss betala! Undvik detta ställe, sämsta bemötande jag varit med om!

12 apr 2023

30 apr 2022

16 nov 2021