Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Lasse i Gatan

2,8
4 betyg
Redigera Lasse i Gatan

Restaurangen Lasse i Gatan är Martin ”E-Type” Erikssons restaurang och bar med pirattema, belägen i Gamla stan. Här levandegörs sekelskiftet till 1700-talet genom smaker, dofter, musik och kostym – allt med utgångspunkten; livet ombord på kung Karl XII:s kaparskepp under samma period.

Direkt när man stiger in i Lasse i Gatans källare, som byggdes redan under 1400-talet, kastas man tillbaka i historien till tiden då piraterna regerade. Här sitter man under tegelvalv vid stora rustika träbord och bänkar klädda i fårfällar medan lokalen lyses upp med mängder av levande ljus. Pirattemat genomsyrar såväl inredning som mat och även personalen självklart är klädda i tidsenliga kläder för att ge den autentiska känslan av att vara en del av Lars och Ingela Gathenhielms besättning, precis som det var på fartygen under 1700-talet.

Menyn är tämligen kort och koncis med fokus på högkvalitativa råvaror. Med internationella såväl som svenska smaker består den av förrätter, varmrätter och efterrätter såsom toast skagen, cheeseburgare och vit chokladganache, för att ta några exempel på vad du kan beställa. Dryckesmenyn präglas av flertalet olika sorters rom som spelar sin roll i välkomponerade drinkar, men är även tänkta att drickas som de är. Läs utförligt om varje rom på deras hemsida, eller fråga personalen på plats om du vill veta mer. Föredrar man något annat finns vin i mousserande, vitt och rött samt fat- och flasköl.

Njut av mat och dryck medan du lyssnar till de 1700-talsinspirerade liveband som spelar regelbundet på den intima scenen i källaren.

Användarbilder på Lasse i Gatan Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
15 okt 2021

Helt okej mat men vilken katastrof personal, ett bemötande som gjorde att vi bara kände oss som ett problem. Dessutom hör jag hur de muttras från köket om hur korkad man är som tar med barnvagnen i Restaurangen, ingen tydlig skylt visade detta men ändå ska... Visa hela »

27 nov 2021

Hamburgaren är ett skämt! Dåligt stekt utan kryddor. Undvik!

30 apr 2022

16 nov 2021