Prospero

3,3
4 betyg
$$$-$$$$
Restaurang
Hemsida
Instagram
Prospero
3,3
4 betyg
Hemsida
Instagram

På Prospero i Sibirien lever kockarna och ägarna David Arvidsson och Niklas Näselius efter säsongerna. Här kan du välja mellan ambitiösa, fasta menyer och à la carte – båda gjorda på lokala råvaror, och med inspiration från hela världen.

I enkla och avskalade lokaler i Sibirien dukas det fram gedigna middagsupplevelser flera kvällar i veckan. Säsongerna sätter tonen för både mat och vin, och i köket jobbar kockarna med lokala råvaror som noggrant valts ut för bästa smakupplevelse.

Att jobba hållbart och med närodlade råvaror är viktigt för gänget på Prospero, som har två olika koncept. I matsalen serveras en fast meny i flera serveringar, och i baren är det en à la carte-meny med rätter i olika storlekar som gäller. Till den sistnämnda kan du både slinka in på ett glas vin och kanske något litet att äta, men också sitta längre middagar. Oavsett om du väljer baren eller matsalen vill Prospero skapa en avslappnad restaurangupplevelse och få sina gäster att känna sig som hemma.

Det är maten, servicen och upplevelsen som står i fokus på den intima restaurangen på Roslagsgatan. Inredningen är av det enklare slaget, men håller en genomtänkt linje vad gäller materialval, färger och snitt, med tunga draperier, trä- och skinnstolar, målade betongväggar och mörka träbord.

Föreslå ändringar

Recensioner av Prospero

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
1 maj 2020

Vad hände här?! Är det kockens kusin som hoppat in i köket under Corona-tider? Efter att ha läst recensioner som den i DI Weekend där maten hyllas till skyarna, var mina förväntningar något uppskruvade. Att de inte möttes är en underdrift - ing... Visa hela »

17 apr. 2020 · Uppdaterad

Detta till synes ödmjuka lilla hak är troligare att man passerar än att lockas glida in på en spontanare. MEN. Vilken smakresa de bjuder på för de som upptäckt denna (än så länge) doldis. Varje rätt är en explosion av intryck med kombina... Visa hela »

2 maj 2020

Hade höga förväntningar på Prospero men blev tyvärr väldigt besviken. Trist interiör och enkla smaker. Alla rätter som erbjöds hade vi kunnat tillaga hemma lika gott eller godare.

30 dec. 2021