Restaurang JOEL

4,4
5 betyg
$$$
Europeisk restaurang
Kvarterskrog
JOEL
4,4
5 betyg
JOEL i en mening: Kvarterskrog på Östermalm som ägnar sig åt europeisk matlagning på högkvalitativa råvaror i säsong.
Antal sittplatser: 40

Okomplicerad kvarterskrog som drivs av rörelse, kreativitet och känsla

JOEL är kvarterskrogen som gillar rörelse, kreativitet och känsla. Att vara gäst här ska kännas enkelt och nyckfullt. Här är det öppet kök, gästen i fokus och trevlig stämning som gäller. Man lagar mat efter säsong och gillar att vara kreativa med dynamiska menyer både på mat- och dryckessidan.

Restaurangen ligger på en mysig tvärgata intill Humlegården på Östermalm och har cirka 40 platser inomhus samt en trevlig uteservering. Här tyckte krögaren, Joel själv, att en personlig kvarterskrog passade perfekt och öppnade den välkomnande restaurangen. Att komma hit ska vara en avslappnad upplevelse med maten i fokus, så lossa på slipsen ett snäpp och utforska vad de europeiska köken har att erbjuda, från norr till söder.

Själv beskriver han maten som okomplicerad, europeisk och tillagad på högkvalitativa råvaror i säsong. I praktiken betyder det att det finns en meny med lite mer bestående rätter, och en tavla med rätter för kvällen. Även vinlistan är genomtänkt och erbjuder både klassiker och spännande etiketter. Boka bord och slå dig ner i Lilla matsalen eller norpa en drop in-plats vid det öppna köket. Oavsett var middagen tillbringas sitter du i avskalad miljö med mjuka tygstolar och utsikt mot Runebergsgatan. När solen kikar fram kan du även slå dig ner på uteserveringen för ett glas vin och något på tallriken.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
5

Recensioner av JOEL

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Mysigt och välkomnande! Vi som var tre började med en terrine och fick också ett supergott bröd med en rejält stor vispad smörhög som vi gjorde slut på, såå gott! Sen tog vi in alla fyra mindre rätterna och delade på. Tartar, Havskrä...

Kom några minuter tidigare än mitt sällskap upplevde att servicen var väldigt på. Var intill tomt på restaurangen. Mitt sällskap anlände och vi hann knappt säga hej innan de skulle beställas mat.

Jag drack bubbel och vin men insåg...

Klarar en fyra, med nöd och näppe. Lite blandning av kvarterskrog och höga matambitioner. Tycker de lyckas bra, om än inte fantastiskt. Bäst gillade jag den hackade råbiffen och bläckfisken. Kalvbrässen var god, lite liten. Bra service.

Supertrevlig restaurang med god mat inspirerat från det franska köket.
Det bästa med restaurangen var atmosfären och de goda vinerna som är rättvist prissatta

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
5

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Restaurang JOEL?

På Restaurang JOEL serveras bland annat:

  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Restaurang JOEL?

Restaurang JOEL ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Restaurang JOEL uteservering?

Ja, Restaurang JOEL har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Restaurang JOEL?

Restaurang JOEL ligger på Runebergsgatan 1, 114 29, Östermalm. I närheten ligger Rådmansgatan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådmansgatan (ca 500m).