Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Sensum

3,7 • 7 recensioner
Restaurang Sensum

Några steg från Norra Bantorget hittas Sensum, en ambitiös kvarterskrog med modern, skandinavisk stil och fantasifulla smårätter influerade av Norden och kontinenten. Bakom restaurangen står en välmeriterad trio som tidigare jobbade på Lux, deVille och Oaxen.

Sensum (döpt efter det latinska ordet för ”känsla”) slog upp dörrarna 2017 och huserar på en smått undangömd del av Wallingatan mitt i stan. Här möts man av en ljus, avskalad lokal med vitt kakel, svarta pinnstolar och stora fotografier på väggarna. I centrum för den annars konceptlösa kvarterskrogen står lite lyxigare europeiska smårätter med inslag av hela världen.

I köket har man valt att gå på känsla och låta fantasin styra. Menyn skiftar med jämna mellanrum och präglas av både nordiska och sydeuropeiska smaker som kan sträcka sig från exempelvis gnocchi med ramslök till råmarinerad uer. På menyn hittas även nytänkande desserter i stil med friterad granbarksost eller rabarber med chai. Tanken är att man ska kunna testa lite olika rätter varje gång, och att maten ska kunna delas runt bordet om man känner för det.

På Sensum välkomnas spontanbesök på flera sätt – hälften av platserna är nämligen drop-in och mitt i restaurangen har man placerat ett gemensamt långbord där man kan småprata med sina bordsgrannar. Annars är det bara att placera sig vid något av de mindre borden, eller kanske hoppa upp vid bardisken.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
22 okt 2018

Det här är verkligen en restaurang i min smak. Jag har varit här för både lunch och middag och varit väldigt nöjd båda gångerna, men middagen gjorde ett större intryck. Kanske inte så konstigt, det är oftast så.

Servisen... Visa hela »

25 okt 2018

Först måste jag säga att det var 1 år sedan jag var här. Var inte övertygad vilket gör att jag troligtvis inte kommer komma tillbaka.

Avskalat och lite karaktärslös lokal. Snygga detaljer.

Ok service.

Mellanrätter som e... Visa hela »

7 jun 2018

Åt lunch här en solig torsdag och satt på deras lilla uteservering som går längs väggen. Till lunch finns en dagens-meny som består av några utvalda rätter. Mitt sällskap åt wienerschnitzel, falafel och kolja - jag tog en förrätt... Visa hela »

14 maj 2018

Lite undangömd ställe som ligger på gränsen mellan Vasastan och city. Har enbart testat lunchen några gånger som jag tycker håller en bra en nivå. Rekommderas!

5 jul 2017

Velat testa Sensum ett tag och idag var det dags. Första jag slogs av var att det var väldigt lite folk, men det är väl inte så konstigt med tanke på att det är juli. Lokalen var lite kall och stel tyckte jag, vilket blev extra påtagligt med tanke på... Visa hela »

6 jul 2017

Fick en grymt bra upplevelse på Sensum vad gällde såväl maten som miljön och servicen. Delade på lite tilltugg och åt en gnocchi med kammusslor som var riktigt bra. Perfekt för en lite mer spontan middag då det inte verkar som att så mång... Visa hela »

2 nov 2017

Första besöket på Sensum, men definitivt inte det sista, gjorde oss verkligen inte besvikna. Hög klass på både mat och sevice. Började med lite snacks, broccoli med jalapenomajonäs blev en favorit. Malfattin med gulbeta trumpetsvamp och trattkantareller var... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2017-06-01

“Även efterrätterna är lysande. Vi äter en ljuvlig hallonmousse med lakrits och fänkål och en magisk rabarbersorbet som personalen trollar fram, utan att himla med ögonen, när allt annat på menyn innehåller mjölk och en av oss har allergier.”

4 av 5 · Mitt i Gourmé · 2017-03-03

“Den ugnsbakade lammhjärnan på toast (145 kr) med mustigt kryddade vita bönor smälter i munnen.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2017-03-03

“Vid de platsgjutna långborden uppstår snart spontana samtal mellan nyblivna bordsgrannar. Mycket trevligt i denna huvudstad där spontanitet ses som en allvarlig störning alternativt misstänkt berusning.”

3 av 5 · Mitt i Gourmand · 2017-03-03

“Ett stort plus är att flera roliga ­viner går att få på glas och att personalen är kunnig.”

20 av 25 · Dagens Industri · 2017-03-02

“Med hjärta och hjärna”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2017-02-03

“Förutsatt att vi inte lyckades pricka in den enda dagen på året då mat, dryck och service klaffade råder vi er att besöka Wallingatan 40 snarast. Det lär bli svårt att hålla detta ställe hemligt länge till.”