Kockarna John Forssell, Lars Brennwald och Max Westerlund Inazawa står bakom denna japanska izakaya på Upplandsgatan. Här serveras nygrillade spett, smårätter och kall asiatisk dryck i en stimmig, avslappnad miljö.
Namnet Miyakadori har ägarna fått från en liten izakaya i Japan där delar av Max familj kommer ifrån. Det var här Max fick sin kunskap inom yakitori och izakayakulturen, som sedan kom att utvecklas till den restaurang som trion driver idag. Här vill de bjuda stockholmare och turister på en äkta, japansk izakaya-upplevelse. Stämningen är välkomnande, och gränserna mellan gäst och personal får gärna suddas ut. Runt helgen höjs stämningen med hjälp av musik och en något mer festlig atmosfär.
Fokus ligger på olika grillade spett och smårätter som man kan äta som tillbehör eller separat. Bland spetten finns kött, vegetariska alternativ och fisk enligt devisen "dagens fångst". På dryckesmenyn hittas bland annat sake (japanskt vin), umeshu (japansk likör) och asiatiska spritsorter som det skakas drinkar på – även där inspirerade av Japan. Det finns även en mer traditionell vinlista samt japansk öl att välja.
De tre kockarna kommer med samlad erfarenhet från några av Stockholms främsta krogar, såsom Frantzén, Adam/Albin och Portal. Inspirationen hämtar de från den japanska matlagningskulturen, särskilt den som härstammar i Tokyo. Här har man stor respekt för hantverket och råvarorna, som kommer främst från Skandinavien och Europa.