Miyakodori

Top 100
4,4
14 betyg
$$$
Japansk restaurang
Hemsida
Instagram
Miyakodori
4,4
14 betyg
Hemsida
Instagram

Kockarna John Forssell, Lars Brennwald och Max Westerlund Inazawa står bakom denna japanska izakaya på Upplandsgatan. Här serveras nygrillade spett, smårätter och kall asiatisk dryck i en stimmig, avslappnad miljö.

Namnet Miyakadori har ägarna fått från en liten izakaya i Japan där delar av Max familj kommer ifrån. Det var här Max fick sin kunskap inom yakitori och izakayakulturen, som sedan kom att utvecklas till den restaurang som trion driver idag. Här vill de bjuda stockholmare och turister på en äkta, japansk izakaya-upplevelse. Stämningen är välkomnande, och gränserna mellan gäst och personal får gärna suddas ut. Runt helgen höjs stämningen med hjälp av musik och en något mer festlig atmosfär.

Fokus ligger på olika grillade spett och smårätter som man kan äta som tillbehör eller separat. Bland spetten finns kött, vegetariska alternativ och fisk enligt devisen "dagens fångst". På dryckesmenyn hittas bland annat sake (japanskt vin), umeshu (japansk likör) och asiatiska spritsorter som det skakas drinkar på – även där inspirerade av Japan. Det finns även en mer traditionell vinlista samt japansk öl att välja.

De tre kockarna kommer med samlad erfarenhet från några av Stockholms främsta krogar, såsom Frantzén, Adam/Albin och Portal. Inspirationen hämtar de från den japanska matlagningskulturen, särskilt den som härstammar i Tokyo. Här har man stor respekt för hantverket och råvarorna, som kommer främst från Skandinavien och Europa.

Föreslå ändringar

Recensioner av Miyakodori

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 sep. 2023

Efterlängtat besök och maten var otroligt god!
Litet rörigt innan vi fick klart för oss vad som rekommenderas, men allt landade in bra och vi njöt av all mat! Jag drack ett glas August Kesseler Kabinett, en litet söt Riesling som var perfekt till allt vi åt. Visa hela »

19 juni 2023

Sällan jag delar ut femmor vid första besöket men detta var en fullträff!

Otroligt spett. Bästa grillsmak jag någonsin ätit. Men alla rätter var bra. Hamachin, pilgrimsmussla-spettet, karagen...

Även desserterna grymma (är ingen... Visa hela »

1 dec. 2022 · Uppdaterad

Update (10 dagar senare)
Då var vi här igen! Lika bra som sist. Hängde på låset en söndag kl 17:00, och tur var det för fullt var det. Denna gång testade jag sesam salladen som var otrolig, även två olika kyckling spett som var to die for. D... Visa hela »

15 okt. 2022 · Uppdaterad

Denna nya öppnade restaurang har många topp namn bakom sig, den ligger lite of rent geografiskt, räknat från tunnelbanan. För den som bor nära kan detta bli ett dyrt lokalt vattenhål.

Stämningen inne på resturangen är avslappnad och det... Visa hela »

12 nov. 2023

Översätt till svenska »

The best Japanese restaurant in Sweden, and one of my favourite Japanese restaurants in the world. The food is euphorically good, the atmosphere and the service extraordinary. You feel as if you step into a busy place is Japan when you enter this lovely place. Cozy, busy and delicious! Don’t f... Visa hela »

29 okt. 2023

Jag har länge velat gå dit och det blev en spontanare på en fredag.

Superhärlig avslappnad och surrig atmosfär. Vi tog en omakase och fick en massa välgjorda smårätter som sällskapet fick dela på. Hit kommer jag gärna igen!

13 nov. 2023

Födelsedagsmiddag och vi väljer tre omakase kött/fisk och en vegetarisk. Rätterna kommer i rask takt och pendlar mellan bra och underbar. Blir lite stressigt på slutet och den vegetariska menyn är inte femstjärnig. Men vi som fick fisk/kött ser fram emot nä... Visa hela »

1 mars 2023

Så jävla Svinbra 💪

13 okt. 2023
12 nov. 2022
13 apr. 2023
18 nov. 2022
16 sep. 2023
13 jan. 2023