Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tradition

4,0
2 recensioner
Tradition

Tradition, som ligger alldeles intill slottet i Gamla stan, har gjort sig kända för sina vällagade svenska husmansrätter. Här är det okomplicerade, fina råvaror tillagade med kunskap och omsorg som gäller.

Tradition ligger i en ljus lokal på Österlånggatan, inredd helt i skandinavisk stil med avskalade trämöbler och ytor. Hit kommer du för att äta rekorderlig svensk husmanskost så som den lagades från början, utan att det ska behöva kosta skjortan. Kanske som söndagsmiddag eller mitt i veckan. Grundaren Jonas Petersson jobbade på internationella stjärnkrogar som Aquavit i New York, men också på klassiska Stockholmskrogar som Ulriksdals Wärdshus, innan han öppnade Tradition 2012. Här vill han att även yngre generationer ska lära sig uppskatta hemlagad traditionell husmanskost.

Menyn på Tradition är helt laktosfri och innehåller typiska svenska klassiker som exempelvis gubbröra på kavring, matjessill, stekt strömming med brynt smör, kroppkakor, blodpudding och självklart köttbullar med traditionella tillbehör. Den som vill få en extra svensk upplevelse kan välja bland ett gäng olika snapsar från dryckessidan. Det går även att inleda middagen med en fördrink som innehåller lingon och andra svenska inslag. Dagtid serveras såväl dagens lunch som stående rätter, bland annat raggmunk på tisdagar och ärtsoppa på torsdagar.

Användarbilder på Tradition

Lägg till bild
Bli den första att lägga till en bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 apr 2020

Riktigt bra husmanskost, en liten pärla i gamla stan. Stilren och avskalad inredning. Ofta fullt på lunch så ett tips är att boka bord innan :)

9 jun 2018

Ett ställe som är ett ganska säkert kort om man vill ha hederlig husmanskost. Dock känns stället lite sterilt varför jag tycker det lämpar sig bäst för lunch.