Ring Katarina

Top 100
4,7
9 betyg
$$
Vinbar
Ring Katarina
4,7
9 betyg
Ring Katarina i en mening: Intim naturvinsbar med en levande smårättsmeny.
Antal sittplatser: 25 platser inomhus, 20 platser utomhus.

Färgglad vinbar med kreativa smårätter

I hörnet Ringvägen/Katarina Bangata har gänget bakom Racamaca skapat en intim vin- och matbar där de vill kombinera en välkomnande atmosfär med god mat och dryck. Här serveras spännande naturviner och kreativa smårätter i färgglad inramning.

Redan 2015 öppnades Racamaca, där hungriga söderbor trängs i baren, skålar i kul viner och delar smårätter kring borden. 2023 ville samma gäng öppna en till sådan plats och efter ihärdigt snickrande och fixande, bärande och kånkande, en del svett och några tårar kunde Ring Katarina slå upp sina dörrar i Skanstull.

Här droppar man in antingen spontant eller sedan länge planerat för att utforska drycker, dela på smårätter i europeiskt stuk och snacka bort en timme eller två. Inomhus finns ungefär 25 platser där man kan sitta i soffan längs väggen, kring ett av de runda borden eller vid någon av bardiskarna, och sommartid utökas krogen med en uteservering. Blir det fullt går det bra att ta ett glas stående i baren tills ett bord blir ledigt. Hit kommer man med fördel med ett par vänner, dejten eller kompisgänget, då åtta personer som mest får plats runt ett bord.

Lika levande som utbudet av naturvin är, byts även matmenyn ut med jämna mellanrum. Den består av både snacks och smårätter med europeiska influenser och erbjuder något för såväl vegetarianen som köttätaren.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,7
9

Recensioner av Ring Katarina

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

I ärlighetens namn pendlar jag lite till att det kanske inte riktigt förtjänar en fyra, men alltså det var verkligen bra... men samtidigt är jag inte jättesugen på att komma tillbaka? Inte för mat i alla fall. Som vinbar, absolut. Personalen tip top, och jag...

Solklar 5:a! Såååå trevligt, magiska naturviner, kunnig och trevlig personal och maten va helt fantastisk och tillsist prisvärt. Vi började med oliver, godaste oliverna jag ätit. Därefter delade vi på grillade kronärtskockor med parmesan och en...

·

Dom har gjort det igen! Känslan av Racamaca finns definitivt där men med en lite "vuxnare" känsla. Fantastiskt mat, service och vibe.

Wow vilket ställe och service. Gå dit, jag kommer tillbaka. Allt från goda viner, alkoholfritt (det sortiment kanske man kunde göra större) till maten och smakerna. Mums.

Racamaca är stök och bus - men här får du Racamaca fine utan att tappa...

Om du väljer vin baserat på snyggast etikett eller fyndigast namn kommer du hitta hem på Ring Katarina. Här finns massor av nya och spännande alternativ på vin, cider och öl i flaskor där det känns som att både grafik och namnval jobbats genom se...

Listad i: Naturvinsbarer

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,7
9

Representerar du Ring Katarina?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Ring Katarina?

Vi har klassificerat Ring Katarina som:

  • Vinbar

Vilken typ av mat serveras på Ring Katarina?

På Ring Katarina serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Smårätter

Vad kostar det att äta på Ring Katarina?

Ring Katarina ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Har Ring Katarina uteservering?

Ja, Ring Katarina har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger Ring Katarina?

Ring Katarina ligger på Katarina Bangata 66, 116 39, Södermalm, Skanstull. I närheten ligger Vitabergsparken. Närmsta tunnelbana är Skanstull (ca 550m).