Rosa

5,0
6 betyg
$$
Skandinavisk restaurang
Bar
Kort om maten: Nordisk husmanskost med en modern twist.
Kort om drycken: Brett utbud av öl på både tapp och flaska, samt utvalda viner.

Tillflyktsort med mat, dryck, konst och underhållning

En trappa ner från Brahegatan hittas Rosa, en avslappnad restaurang och bar där du ska kunna skratta eller gråta åt livet medan du njuter av god mat och dryck. På faten serveras nordisk husmanskost och i baren finns ett stort och levande utbud av öl på både tapp och flaska.

Rosa, som för övrigt ska uttalas som namnet och inte färgen, har skapat ett mysigt krypin på Östermalm där de erbjuder mat och dryck i nordisk anda. Hit kan du komma för att dricka en noga utvald öl i baren eller stanna en hel kväll på middag med vänner. Då och då bjuds dj:s in för att sätta sin prägel på kvällen.

Såväl dryckeslista som meny är av det levande slaget och man är inte rädda för att prova nytt – så passa på att testa det som låter spännande innan menyn gör plats för nya rätter med de råvaror som är i säsong just nu. Just maten beskrivs som nordisk husmanskost uppdaterad till 2020-talet, och består av lokala råvaror tillagade med influenser från vår omvärld. Menyn är utformad för att kunna avnjutas som en trerätters lika enkelt som du kan utforma din egen måltid med smårätter, eller om du bara vill ha något litet till drycken. I dryckesväg finns både intressanta viner och ett stort utbud av spännande öl. Baren är utrustad med hela 24 tappar och även kylarna är välfyllda med flaskor och burkar.

Rosa erbjuder en avslappnad atmosfär, ett ställe där livet har sin gång, där du kan ta en öl eller njuta av en lång middag. Den lättsamma stämningen ackompanjeras av spännande konst som byts ut med jämna mellanrum, udda vintagelampor i taket och konsertaffischer på väggarna. Här finns sittplatser både på barstolar, vid mindre bord för två, och kring bord med plats för hela kompisgänget.

1 Iris B.
1 Johan K.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
6

Recensioner av Rosa

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
1 Iris B.
1 Johan K.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
6

Representerar du Rosa?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Rosa?

Vi har klassificerat Rosa som:

  • Ölbar

Vad kostar det att äta på Rosa?

Rosa ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av mat serveras på Rosa?

På Rosa serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Skandinaviskt

Vilken typ av stämning är det på Rosa?

Vi skulle beskriva stämningen på Rosa som mysig och lite lugnare.

Var ligger Rosa?

Rosa ligger på Brahegatan 3, 114 37, Östermalm. I närheten ligger Humlegården, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 200m).