Guiden till Uppsalas bästa köttrestauranger

Guiden till Uppsalas bästa köttrestauranger

I tider då det talas om raw food och alla upptänkliga hälsokostdieter kan det vara lika befriande som lustfyllt syndigt att unna sig en rejäl köttbit, tillagad med finess som du bara kan drömma om i det egna köket. Uppsala stoltserar med några riktigt bra köttrestauranger där det bjuds på allt från wagyukött till vilt med både svenska och internationella influenser. För att du ska hitta rätt har vi skapat denna guide till Uppsalas bästa köttrestauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa köttrestaurangerna i Uppsala
  1. Jay Fu's – Amerikanskt och japanskt i perfekt köttsymbios
  2. Domtrappkällaren – Smakfullt anrikt i Domtrappkällaren
  3. Aaltos – Variationsrikt på Tavernan
  4. Ai japansk restaurang – Kött på japanskt vis
  5. Texas Longhorn – Svulstigt enligt texasmodell
  6. Villa Anna – Stilfull perfektion

Bästa köttrestaurangerna i Uppsala

Restaurangerna med bäst kött i Uppsala

Jay Fu's

Hemsida

Amerikanskt och japanskt i perfekt köttsymbios

Wagyukött serveras inte stiligare på något annat ställe i stan, och den japanskamerikanska inramningen gör smakupplevelsen än intensivare. Vid sidan om de japanska köttinfluenserna står Jay-Fu stadigt i ett utsökt urval av australiensisk angusoxfilé och amerikanskt herefordkött.

Domtrappkällaren

Hemsida

Smakfullt anrikt i Domtrappkällaren

Det är svårt att misslyckas med Domtrappkällarens utsökta läge i de medeltida källarvalven just nedanför Domkyrkan, men leverar även på köttfronten och oavsett om du väljer oxfilécarpaccio eller renytterfilé har du en snudd på perfekt middag att vänta i sällskap med något ur restaurangens utmärkta vinkällare.

Aaltos

Hemsida

Variationsrikt på Tavernan

Traditionellt går man till Aaltos för en pizza av det lite lyxigare snittet, men bakom den digra pizzamenyn döljer sig några rejäla kötträtter. Här samsas favoriter som oxfilé och entrecote med lammytterfilé och ett gäng charkuterier.

Ai japansk restaurang

Hemsida

Kött på japanskt vis

Medan stans japanska fokus i övrigt snarast riktas mot rå fisk har Ai gått hela vägen när det gäller vällagat kött på japanskt vis. Här serveras teriyaki och yakiniku på den möraste biff du kan tänka dig, insvept i en elegant japansk smakdräkt.

Texas Longhorn

Svulstigt enligt texasmodell

Uppsalas enda restaurang där du kan beställa in ett kilo kött utan att köket höjer på ögonbrynen, i djungeln av striploins och tenderloins hittar du stans tveklöst mest amerikanska och tillika mest mättande köttupplevelser.

Villa Anna

Stilfull perfektion

Det blir inte bättre. Villa Annas sotade oxfilé med löjrom från Kalix, jordärtskocka och friterad svartrot som serveras med rökt oxmärgsemulsion är den mest kvalificerade köttupplevelsen du hittar i Uppsala.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;