Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Biztron

0,0
0 betyg
Redigera Biztron

Biztron är ett fulländat möte mellan svenska närproducerade råvaror och fransk kökskultur, ambitiöst men utan att kännas ansträngt serverar man bistromat som överträffar alla förväntningar.

I den gamla tegelbyggnaden på Smedsgatan 11 låg tidigare Uppsalas första systembolag, planlösningen är till viss del bevarad och den yttre fasaden skulle kunna vara en av stans vackraste. Sedan några decennier tillbaka har en rad olika restauranger huserat här och idag är det Biztron som står på hyreskontraktet. Här serverar man rätter från det europeiska köket som i så stor utsträckning som möjligt är tillagad på ekologiska och närproducerade råvaror.

För att motsvara förväntningarna på råvaror som både är färska och nära låter man säsongsanpassa menyerna i så stor utsträckning som möjligt. Höstarna präglas av kraftigare rätter med smaker från skogens svampar och bär, medan våren och sommarens rätter har ett lättare anslag med fräscha och pigga menyer.

Den fina silltallriken är en utmärkt förrätt som hänger med året om och de härliga pastatallrikarna sticker ut bland några klassiska varmrätter. Ett brett utbud av viner är visserligen inget oväntat hos en restaurang som tagit sig an Systembolagets gamla lokaler, det sitter liksom i väggarna, men vinlistorna lyckas ändå överraska med några riktigt fina röda viner.

Trots ett något högre prisläge lockas ett blandat klientel till krogen, inte minst för att hänga i baren efter en trevlig kväll på närliggande Uppsala stadsteater eller biografen Royal.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Biztron!

Användarbilder på Biztron Visa alla

  • Lägg till bild

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.