Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Hodja

4,0
1 betyg
Redigera Hodja

Matarvet från Mellanöstern fortsätter att sprida sitt socialkulinariska budskap. När Uppsala till slut fick en mezerestaurang som kunde leva upp till sitt namn, då lät folket inte borden stå tomma länge. Hodja har inte bara fört med sig smårätterna norrut, utan här har man skapat en helhet där interiör, service och mat går hand i hand.

På tal om just mat och stämning som föder harmoni så är matkulturen från dessa regioner en förebild. Här är det just gemenskapen och matglädjen som står i fokus. Mezerätterna, som för svenskar länge stod för något halvfulla smårätter, var till en början bara en distraktion för oss nordbor. Varmt och kallt blandades om vartannat och varför kunde man bara inte få in maten samtidigt?
Förvirring födde nyfikenhet och när insikten till slut kom om hur man åt mezerätter, då infann sig också succén. På restaurang Hodja har man vävt in flera element för att göra middagen till en helhetsupplevelse. Låt den färggranna inredningen med guldmosaik, mustiga textilier och himmelstak föra dig bort till platser där kryddor och doften av vattenpipor är lika självklart till middagen som rakin istället för vin.
Här serveras underbara smårätter med en omisskännlig turkisk touch: vindolmar, spenatpiroger och turkiska korvar med getost. Den som har svårt att ta till sig mezekonceptet kan även beställa in rejälare huvudrätter, den stora grilltallriken med en rad olika köttvarianter är ett utmärkt alternativ, likaså bulgursalladen med haloumi och oliver. Servitörerna kommer att göra sitt bästa för att du ska få en oförglömlig kväll och tipsar gärna om egna favoriter bland mezerätterna.

När Uppsala ser en nytändning bortanför de beprövade gastronomiska regionerna, då kommer också matgästerna med en sällan skådad nyfikenhet. Hodja är och förblir en förebild för det nytänkande köket som lyckas blanda lika delar tradition och progressiv matglädje.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
6 jan 2019

God mat av bra kvalité och mysig lokal. Servicen var snabb och effektiv men skulle vinna på mer glädje och engagemang.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.