Guiden till Uppsalas bästa tapas och smårätter

Guiden till Uppsalas bästa tapas och smårätter

Tapas, pintxos, meze, smårätter. Kärt barn har många namn. Gemensamt för de mindre rätterna är att de är perfekta att samlas och umgås runt. I Uppsala hittar du en mängd restauranger som serverar mat i smått format, inspirerad av smaker från hela världen. Komponera din egen meny med både varma och kalla rätter, som tilltugg till vinet eller som en hel middag. Här har vi samlat Uppsalas bästa restauranger med smårätter i olika tappning.

Innehållsförteckning
 1. Nordiska smaker
  1. Plock – Trendhaket vid Dragarbrunn
 2. Klassisk tapas och pintxos
  1. Iberico – Semesterkänsla
 3. Meze
  1. Hodja – “Barrummet, kärleksrummet & glasrummet”
  2. Mammas meze – Turkisk gastronimi i Ekeby
  3. Meza Grill & Bar – Äkta kolgrill och mysig inredning

Nordiska smaker

Plock

Hemsida

Trendhaket vid Dragarbrunn

Oavsett om man tittar in på en afterwork eller vill äta middag så hittar man alltid fler goda smårätter på den okonstlade menyn. Rätterna heter kort och gott vad de smakar. Inspirationen kommer både från norden och Sydeuropa och passar alla lika bra att kombinera. Loungemusiken och den trendiga inredningen inspirerar till att testa ställets lika hippa drinkar.

Klassisk tapas och pintxos

Iberico

Semesterkänsla

Det är svårt att missa den stora spanskinspirerade Ibericoskylten på Fyristorg. Här serveras en stor meny av tapasrätter och pintxos I den rustika lokalen med utomlandskänsla. Vin- och dryckeslistan innehåller flera bra alternativ som passar till många olika rätter.

Asieninspirerade smårätter

Meze

Hodja

“Barrummet, kärleksrummet & glasrummet”

På Hodja har man inrett de olika rummen i tre olika stilar där man vill att atmosfären ska följa dig ända hem. Men innan du går så måste du prova ställets meze. Här finns både varma och kalla rätter med klassiska smaker från Turkiet.

Mammas meze

Hemsida

Turkisk gastronimi i Ekeby

På den kvarterskrogslika mezerestaurangen i Ekeby skickas rätterna ut på löpande band, som plockmat eller en hel middag av smårätter. Maten lagas enligt turkisk gastronomisk mezetradition och representerar mångfald i smaker, färger och upplevelser. Även avhämntningsmeny finns.

Meza Grill & Bar

Hemsida

Äkta kolgrill och mysig inredning

I den varmt inredda restaurangen precis intill Fyrisån serveras mezerätter som har sin grund i det libanesiska köket. Förutom friterade smårätter, sallader, ostar, röror och bröd går det att få smårätter även från ställets kolgrill, där kyckling, kött och fisk tillagas. Här erbjuds även avsmakningsmenyer för den som har svårt att bestämma sig.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;