Personligt


Morgonen spenderas på Åhléns city Stockholm där lanseringen av Åhléns nya mat och presentkoncept är i full gång. Härliga produkter av riktigt god kvalité ingår i sortimentet, jag har provsmakat och kan intyga att de är mycket fina och välsmakande, för att inte tala om de härliga förpackningarna! Häng med på pressfrukosten mer live på instagram!

Några exempel på produkter som ingår i sortimentet är choklad från Gefle Chocolaterie, gjord på grädde från Gävle och ädelbönor från egna kakaoplantager, samt handbakade småkakor från Arbro Ångbageri. Läs mer här!

/Leila


Idag hade vi avskedsfika för en speciell person på jobbet och jag ordnade med godsakerna. Lite köpt (tårtor från Gunnarssons på Götgatan, mer om detta fantastiska konditori i senare inlägg), lite bakat (mina karlsbaderkransar) och lite fått (smygstart/smak av Åhléns nya koncept, Åskafferiets goda småkakor som kommer i butik snart).

Dåliga mobilbilder som inte representerar bakverken rättvist men jag kan lova att det var riktigt gott!

Idag fick jag en förfrågan om att göra en kul grej inför/på kanelbullens dag =) Så häng med vet jag! Här eller på instagram.

//Leila


Tårtan på bilderna gjorde jag för några dagar sedan, det är en moussetårta med två sorters mousse, hallon och passion.

Tårtan var ett delmoment i den konditorutbildning jag nyligen avslutade och som hölls på medborgarskolan i det fina köket på Hagagatan. Lärare, underbara Nik Märak!

Bottnarna eller anslagen som jag nu fått lärna mig att det heter på konditorspråk är i choklad.

Toppingen är spritsad amerikansk smörkräm som jag färgat rosa.

Vansinnigt god om jag får säga det själv!

//Leila