Recept | Morotskaka med citron

Du behöver:

  • Morot
  • Mjöl
  • Socker
  • Bakpulver
  • Vaniljsocker
  • Ägg
  • Mald ingefära
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Citron
  • Rapsolja
  • Smör
  • Florsocker
  • Salt
  • Philadelphiaost

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 170 C
  • Blanda 3 ägg och 3dl socker i en bunke, vispa tills det blir fluffigt och vitt
  • Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke (3 dl mjöl, 2 tsk ingefära, 2 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, 3 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk salt)
  • Blanda ner de torra ingredienserna i bunken med ägg och socker
  • Riv ca 5 dl morötter och blanda ner i smeten med 1 1/2 dl olja
  • Smör en form med avtagbar kant och häll i smeten
  • Grädda kakan i ca 45 minuter, se efter med en sticka - den skall inte vara kladdig när kakan är färdig
  • Blanda 50g rumstempererat smör med 250g philadelphiaost, 4dl florsocker, citronskal och citronjuice. Låt stå i kylen.
  • Ta ur kakan ur ugnen och låt svalna en stund innan du strör på frostingen.

 

PST! Kakan smakar nästan bättre dagen efter när den stått i kylskåpet, då har alla smaker satt sig!

 

Skriv en kommentar

Ida B.

Älskar morotskaka 🙌

Jättegod, prova😋

Kommentera