Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Choklad

Bananscones och chokladpopcorn

Äntligen helg. Jag som aldrig brukar längta efter helgen eftersom jag alltid jobbar med det roligaste jag vet har missat all typ av sömn den här veckan. Snittat på 4-5 timmar per natt då bebisen varit förkyld, vaknat mycket och sen har jag suttit uppe och jobbat alldeles för länge, puh!

Jag har börjat gå på en tuffare mammababy-träning på Wörkout som består av en hård timmes träning med bästa Pischa och sen en timmes holistisk träning med Annika. Under den holistiska delen fick vi skriva ned vad som ger oss glädje och jag skrev träning och bakning högst upp. Dags att jag prioriterar båda alltså!

Med det i tankarna bakade jag bananscones imorse. Originalreceptet fick jag för många år sen från Anna-Karins blogg och går ni in där sen ni att hon fått det vidare, ett riktigt populärt recept alltså!

Jag gör om det lite beroende på vad jag har hemma och har även med bra resultat bytt ut äggen mot fiberhusk. Nu äter vi ägg hemma så vi gör med ägg.

Här kommer receptet, dubbla gärna, det gör alltid jag. Receptet ger 3 mättande scones.

Sätt ugnen på 175 grader (200 om ej varmluftsugn)

1 banan

1 dl mandelmjöl

1 msk kokosmjöl

1/2 msk helt linfrö

1/2 msk fiberhusk (utesluter du ägg tar du mer mixat med vatten)

c1/2 dl solroskärnor

1 msk kokosolja

1 tsk bakpulver

1 ägg

Mixa allt med stavmixer och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. In i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.

Scones i kombination med en smoothie är en perfekt frukost hemma hos oss.

En annan sak som jag testade att göra igår var chokladpopcorn och även om jag tyvärr valde ALLDELES för mörk choklad gillar jag idén så delar med mig av receptet.

1 liter popcorn

100 gram choklad

Smält choklad i vattenbad. Bland med popcorn. lägg ut på bakplåt med bakplåtspapper och toppa med flingsalt. Låt svalna. Ät.

Obs: använd inte 85 % choklad, urk. Tur att bilderna blev bra...

Nu ska jag återvända till lördagshänget med dottern, min syster och renen till son. Puss!

Ingen bullmamma men...

Något händer med mig på landet. Då vill jag bara stå i köket och safta, sylta, laga mat och baka. Önskar jag kunde känna samma passion för att diska eftersom det behövs efteråt.

Idag har jag både gjort rabarberkompott, tzatziki, quinoasallad, chokladkaka och diskat upp världens diskberg.

Quinoasalladen är så enkel att göra. Ta en massa goda grönsaker i olika färger och lägg i en skål. Om du vill slänger du i fetaost. Häll i olivolja, citron, peppar och lite salt. Sen slår du nykokad quinoa över och blandar ihop. Smaksätt hur du vill och ät som det är eller med tzatziki, baba ganoush och vinbladsdolmar. DRÖM! Min köttis till make stekte upp lite lammkorv. För mig är stora skålar med sallad, röror och enkel mat det bästa och perfekt på sommaren.

Min chokladkaka är bäst och jag har suktat efter den i över en vecka så idag var det dags. Receptet finns här så gör den nu.

Nu ska jag smaska i mig en bit kaka, formulera klart mitt inlägg om mammakroppar och sova. Bebisen har börjat vakna oftare på natten igen, fan också.

Puss på dig!

Världens godaste chokladkaka

Ursprungligen kommer det här receptet från min underbara vän Camilla som driver bloggen Copenhagenbyme och är både våffeldrottning och Instagramproffs. Jag gjorde om receptet lite men rätt person ska ha ära för det!

Jag fattar, du har hört det förr och blivit brännande besviken men här är den: världens godaste chokladigaste chokladkaka. Glöm den knastriga kladdkakan (oj, svär jag i kyrkan).

Okej, du gillar inte dadlar. Låt mig erkänna något för dig: inte jag heller men de märks inte utan skapar bara rätt konsistens och sötma. Se då för guds skull till att mixa allt ordentligt. Annars kommer du bli så där besviken igen och jag pallar inte att ha det på mitt samvete.

Redo? Då kör vi!

Botten

1 dl kakao

2 dl nötter (mandlar, hasselnötter, cashew, valnötter)

2 msk kokosolja 

4 stora vrid salt (kvarn)

 

Fyllning

300 g rumstempererade dadlar utan kärnor 

300 g jordnötssmör/mandelsmör/chokladsmör eller helt enkelt vad du råkar ha hemma i nötsmörsväg. Kanske lite tahini skulle vara gott också. Fast inte 300g...

3 msk kokosolja 

2 dl kakao

2 tsk vaniljpulver

1-2 dl vatten (snart förstår du varför)

Nötterna hackas (eller mixas) fint och blandas med de andra “botten-ingredienserna”, och degen trycks ner i en pajform eller kakform. Använd blöta fingrar så får du ut den bättre. Känns degen lös, ha i lite mer olja.

Sen blandar du fyllningen. Allt utom vattnet. Det ska bli en krämig och fluffig kräm så allteftersom tillsätter du vattnet för att balansera upp det torra i tex jordnötssmöret. 

Gegga försiktigt ut krämen över bottnen och ställ kakan i kylen tills den ska serveras. 

Ät och njut som den är eller mer bär och frukt när säsongen är rätt.

Partytricket är självklart att du enbart behöver en mixningsskål och en kakform. Hejdå diskberg.

Jag åt en redig bit av den här kakan varje kväll de första tre månaderna när bebis kom. Det är på kvällstid den stora sömnbristdippen kommer och jag tänkte att det är antingen en bit kaka där jag har koll på ingredienserna eller 200g Marabou mjölkchoklad. Enkelt val eller hur, speciellt eftersom jag vill minimera mitt intag av animaliska produkter.

Njut nu och återkoppla om du gillar den. Kommer sitta som på nålar tills första kommentaren trillar in.