Sommar 2018

Sista dagarna på landet

Så kom den sista helgen på landet innan vi äntligen fick flytta hem till lägenheten igen. Sedan dess har allt gått i en rasande fart så det är först nu jag tagit mig tiden att tänka på vad vi gjorde sista helgen.

jag anmälde Miriam till Tough Viking kids i våras och tanken var att jag skulle springa med henne men med allt så blev det ändå Stefan. Som tur var kom hennes bästa kompis Linn och mamma Erika med.

Det har varit en fantastisk sommar på många sätt och på andra sätt inte alls bra utan istället avslöjande och nästan sorgliga. Som tur är överväger det fantastiska det sorgliga och i sinom tid ska nog allt lösa sig till det bästa.

Jag kommer sakna de vackra kvällsdopen mest och de mysiga middagarna men nu komme hösten med all sin prakt och jag njuter varje sekund av allt roligt som är på G.

;
Kärleken till barnen

Kärlek är det finaste som finns. Det är också det finaste jag kan ge. När Miriam kom in i mitt liv blev jag golvad av kärleken. Helt plötsligt var den inte fin utan våldsam, krävande och utlämnande. Jag blev rädd och jag har inte slutat vara rädd sedan dess. Det klart att få barn är det finaste du kan få men samtidigt är det så jävla hemskt. Du är så utlämnad. Tänk om något skulle hända?

En skulle ju kunna tänka att den rädslan skulle få mig att inte vilja ha fler barn men oj vad vi har kämpat för att skapa ett syskon till Miriam och äntligen efter 4 års kämpande kom Jacques och mitt hjärta växte ännu mer. Jag älskar Miriam mer än någonsin och ändå har jag minst lika mycket kärlek över till min son, häftigt!

Vi har kunnat vara helt lediga och ge varandra mycket kärlek den här sommaren och jag älskar att höra Jacques glädjetjut när Miriam busar med honom eller hans skratt när pappa Stefan pussar honom med allt sitt skägg.

Våra tre helt lediga månader tillsammans tar slut imorgon då Miriam börjar skolan. Det känns lite sorgligt samtidigt som vi alla är ganska less på varandra. Umgås en med människor dygnet runt i tre månader är det bra med vardag och rutiner. Jag och maken får två veckor till innan han börjar jobba och hur jag kommer må märker vi då. Spännande på ett sätt. Jag längtar inte.

Pussar!

Ps: du följer väl mig på Instagram?

;
Malmö kallade - vi svarade

Sommaren 2018 har varit en helt annorlunda sommar på många sätt. Det var sommaren då hela Sverige plötsligt förstod att klimatförändringarna redan var här och även den mest inbitna grillaren av manligt kön började prata om vegetarisk mat och om att rösta för miljön. Inte en dag för tidigt om du frågar mig och jag håller på att fila på ett ”smäll på käften”-inlägg om just det absurda i att så få bryr sig.

Det var också sommaren jag och maken valde att vara lediga tillsammans i tre hela månader. Ren och skär lyx och inte alls lika mycket tjafs en skulle kunna tro. Om du kan göra detsamma rekommenderar jag det varmt. Som vuxen är det svårt att vara ledig så använd föräldraledigheten. Vi har hängt mycket på svärmors lantställe i Årsta Havsbad men även i Grisslehamn, Västerås, Skellefteå och en kall sväng till Portugal.

För några dagar sedan kom jag på att jag nästintill lovat dottern ett besök på Sommarlovsinspelningen i Malmö så det var bara till att boka Snälltåget och Scandic och åka ner.

Vi har det underbart trots riktigt dåligt väder. Tänker nog att jag ska göra en miniguide till Malmö anpassat för dig med barn men först ska vi smälta kvällens tapas-middag, MUMS!

;
Sommaren fortsätter en månad till

Alltså jag blir så glad för alla fina kommentarer, mail och hejarop jag fått de senaste dagarna om mitt inlägg om förlossningsskador, TACK!

Nu måste vi reda ut det här med sommaren. DET ÄR SOMMAR HELA AUGUSTI!

Vad har hänt alla dessa människor som tror att det är höst nu? Handlar det om att de börjat jobba? Det är väl underbart att det är sommar fortfarande då? Tänk att kunna ta ett härligt kvällsbad efter jobbet och gå igenom vackra Stockholm med solen mjukt i ögonen.

Här kommer några härliga bilder från helgen i Västerås där vi skapade sommarminnen.

;
;