Politik

Ångesten över valet

Bilden ljuger - så där lugn känner jag mig inte alls idag. Istället har jag vänt och vridit på mig hela natten. Kan det här valet innebära att det så länga undanskuffade SD - med sin skeva syn på människors värde, kommer vara drivande i Sverige?

Alldeles för länge tryckte vi bort dom i den offentliga politiken medan dom blev bättre och bättre på att driva sina frågor online. Ser vi till deras riktade digitala marknadsföring ligger dom många år före dom flesta andra partier. Eftersom ingen ville jobba tillsammans med dom var dom tvungen att hitta nya vägar. Det gjorde dom. Och dom är fortfarande lika sluga. Det finns ingenting som lämnas åt slumpen. Förutom att person efter person ertappas med att vara aktiv i rasistiska och nazistiska rörelser. Dom avgår men det är knappt någon som höjer på ögonbrynen. Dom ska vara idioter, så då godtar vi det.

Jag har inte mer att säga mer än det är ett obehagligt vägskäl vi kommit till.

;
Valkompassen - ett enklare sätt

Pratar du politik så kommer inte alla att lyssna. Säger du däremot att det är läskigt att vi riskerar att få ett rasistiskt parti i regering så spetsar folk öronen. Det är just det som är fel. Inte förrän det nästan är försent agerar folk. Det här innefattar även våra politiker, men eftersom de speglar oss i sin folkvalhet är det inte så konstigt.

Nu handlar det bara om att göra vad en kan! Göra allas valkompasser och klicka på ”vad tyckte partierna”. Bäst är självklart att aktivt söka information och läsa partiprogrammen hos partierna. jag förstår att en del inte riktigt orkat utan tänker att det blir bra ändå. Det blir inte bra av sig själv.

Jag har inte en massa klokheter att dela så här dagen innan valet men jag röstar inte för mig själv och mina vita barn i vår homogena stadsdel. Jag röstar för ett mångkulturellt land där vi ska sträva efter att minska rasism och segregationen, öka jämställdheten och faktiskt ta ansvar för något mer än oss själva.

;
;