Mat-rant

Hamburgare - kärlek och hat

Jag minns hur folk raljerade över att hamburgar-trenden skulle dö och något annat ta över. Det pratades om pizza och det öppnade absolut upp fler bra pizzerior under en tid. Ramen svepte in över Stockholm och då höjdes rösterna igen över hamburgarens död. Störtlöjligt!

Det är bara att slänga ett öga över Atlanten för att förstå att det inte behöver vara en trend utan istället en del restaurang-scenen. På gott och ont ska tillagas för vem vill bli serverad en dålig burgare? Och ändå görs det.

Jag blir alltid ledsen över dålig mat på restaurang men en dålig burgare är som ett hån. Hur svårt ska det vara att ta ett bröd, grilla/steka en puck och lägga goda grejer mellan? Tydligen jättesvårt eftersom McDonalds misslyckats i decennier. Och kanske är snabbmatskedjan förlåten men inte dom pissiga burgarna du kan hitta för runt 200 kronor på en restaurang nära dig. Klarar Wendys och In'N'Out göra det för runt 50 spänn borde det inte vara hjärnfysik eller?

Jag kommer inte ge mig på att ranka burgare, det gör Burgerdudes mycket bättre men det är ändå fint att bo nära Nacka Strand...Sorry för väldigt annorlunda innehåll men klarar inte mer.

Vad ska jag ranta på nästa vecka? Kanske blir på klassiska ställen med hutlösa priser som serverar marsvin jag hade gjort bättre själv hemma. Vi får se.

Och ja, välkommen hösten och en ny kategori på bloggen: Mat-rant. Puss!

;
;