Halloween

Halloween-tips till alla vuxna som vill imponera på barn (och andra vuxna)

Äntligen Halloween - en av mina allra bästa högtider som kräver minimalt med jobb. Fast tydligen var jag tvungen att göra det svårt i år och ge mig på en sak som jag nog inte hade gjort om jag vetat vilket jobb det skulle innebära.

Och innan vi går vidare - om du fortfarande tycker det är svårt att hitta inspiration till Halloween-utstyrsel utan att köpa ett dyrt kit från Buttericks är TikTok din bästa vän. Där hittar du ALLT du kan tänka dig iform av sminkning, outfits och annt du inte ens kunnat tänka dig.

Nu till tipsen:

  • Köp en pumpa och karva ur den. Det är så enkelt och det är roligt för alla att vara med. Du kan vara lite duktig om du vill och ta till vara på fröna men vi körde istället på en kräkande pumpa så då använde vi istället allt innehåll till detaljer.

Pensla fönster med filmjölk. Klipp ut mönster som fladdermöss, månar, kanske en spindel. Sen penslar du filmjölk tunt över och låter torka. Ta två lager. Och nej, det kommer inte lukta filmjölk när det torkat.

Gör en Mystery box och fyll den med läskiga grejer.
Det var det här som tog dit. OMG alltså!
Jag köpte färg på Clas Ohlson och målade med liten roller.
- Skär ut hål.
- Ta en gammal t-shirt och fäst omlott över hålen.
- Fyll den med läskiga saker. Pasta med olja är äckligt, speciellt om det ligger en plastorm med. Korv kan kännas som fingrar. Spindelväv med spindlar, slime, fluffiga gosedjur som låter. Kom ihåg andra sinnen också. Jag hade två luktburkar. En med ättika och en mer parfymerad bomull. Jag hade velat ha även något för ögonen men det tog för lång tid med allt annat så jag struntade i det.

Vad mer kan göras på Halloween? Kanske tänker du på fika. MUMS!

  • Köp färdiga kakor och dekorera som med blod.
  • Rulla chokladbollar och sen lägger du vit sockerpasta tunt över och gör hål. Då har du istället små spöken.
  • Smält marshmallows med karamellfärg. Blanda sen med cornflakes eller rispuffar. Forma som monster!

Och sen är du klar. Fattar du nu varför det kan vara så enkelt med Halloween. När du ändå håller på, sätt upp spindelnät med spindlar lite här och där. Voìla!

;
;