Dags för premiär av årets Beaujolais Nouveau

Dags för premiär av årets Beaujolais Nouveau

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

För alla vinintresserade är den tredje torsdagen i november ett datum att lägga på minnet. Det är nämligen då som årets omgång av Beaujolais Nouveau traditionsenligt släpps.

Enligt tradition får Beaujolais Nouveau, också kallat Bojo Nouveau, inte släppas förrän den tredje torsdagen i november – på Beaujolais Nouveau-dagen. Flera ställen i Göteborg firar denna dag då man får sippa på årets upplaga av det franska vinet för första gången. 

Restauranger i Göteborg som satsar på att fira årets Bojo: 
Walk in the Park
Bar Centro
La Lune
Angeli
Mestiza
Diket
Bang
Bulot
Wolfgang Vincafé
Unity Jazz
Le Comptoir
Bar Minimal
Oizo
Vinarium
Epouqe
Ma Cuisine

Beaujolais Nouveau, oftast kolsyrejäst och gjort på druvan Gamay, är ett vin som ska drickas ungt. Även framställningsprocessen går undan, från skörd till färdigt vin tar det bara några veckor och man gör bäst i att dricka detta unga, nästan saftlika vin inom några månader.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.