Höstlov i Göteborg – här hittar du roliga saker att göra

Höstlov i Göteborg – här hittar du roliga saker att göra

Höstlovet, eller Läslovet som det också kallas, är en välkommen paus och ett bra tillfälle att hitta på härliga höstaktiviteter med familjen. I vår guide har vi samlat aktiviteter för både små och stora, allt från "MysRys" på Alfons Åbergs Kulturhus, till skidåkning och möjligheten att hoppa högt och göra volter på en trampolinvägg. Oavsett vad ni är sugna på hoppas vi att ni hittar något som förgyller höstlovet i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Höstlovsaktiviteter i Göteborg
  1. Boulebar – Spela boule som i Frankrike
  2. Ocean Bus – Se Göteborg från vattnet
  3. Alfons Åbergs Kulturhus – MysRys hos Alfons
  4. Maritiman – Gå till sjöss på lovet
  5. Skidome – Åk längdskidor på lovet
  6. Blå Stället – Kreativt kulturhus
  7. Göteborgs botaniska trädgård – Höstlovens färgprakt
  8. Liseberg – Kalla kårar i parken
  9. Världskultur­museet – Fira Día de los Muertos som i Mexiko
  10. Göteborgs Naturhistoriska Museum – Bli forskare för en dag
  11. Escape House Gothenburg – Lös mordgåtor eller rym ur fängelsecellen
  12. Grace – Restaurang med aktiviteter
  13. Göteborgs konstmuseum – Upplev konst eller skapa din egen
  14. JumpYard – Hoppa högt och gör volter i skumgropen
  15. Universeum – Läskig vetenskap för alla åldrar
  16. Aeroseum – Upplev historiska flygplan och livet som pilot
  17. O'Learys – Aktiviteter för hela familjen
  18. Sjöfartsmuseet Akvariet Göteborg – Havets hemligheter
  19. Liseberg Grand Curiosa Hotel – Familjevänligt hotell

Höstlovsaktiviteter i Göteborg

Boulebar Rosenlund – Höstlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Höstlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Höstlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Höstlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Höstlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Höstlov
Boulebar Rosenlund

Boulebar

Spela boule som i Frankrike

Varför inte rulla boule under höstlovet? Den franska nationalsporten passar hela familjen och förutom att ni kan spela tillsammans och kanske utmana andra familjer i ett parti, så erbjuds även rustika franska kulinariska klassiker, såsom moules, steak frites och parisare. Barn till och med 13 år äter (och spelar) för halva priset.

 

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Boulespel från 150 kr per person
Ocean Bus – Höstlov
Ocean Bus
Ocean Bus – Höstlov
Ocean Bus
Ocean Bus – Höstlov
Ocean Bus
Ocean Bus – Höstlov
Ocean Bus

Ocean Bus

Se Göteborg från vattnet

Passa på att se Göteborg på ett nytt sätt under höstlovet när Ocean Bus tar sina turer runt om i stan. Innan du vet ordet av har bussen svängt av från vägen och – helt enligt plan – förvandlats till en båt som kör ner i vattnet och fortsätter turen därifrån. Se sevärdheter som Feskekôrka, Poseidon och Sjömanshustrun under turen som tar ungefär 55 minuter. Guidningen sker live, men mestadels på engelska.

 • Passar: Från tre år
 • Pris: 285 kr för vuxna, 245 kr för barn 3–12 år

Alfons Åbergs Kulturhus

MysRys hos Alfons

Under hela höstlovet är det "MysRys" på Alfons Åbergs Kulturhus. Varje dag bjuds det på sagoläsning där skådespelare och sagoläsare läser sagor på ett lagom läskigt och mysigt sätt i sann Alfons-anda. Under veckan pågår också barnteater och spökdisco. Självklart är Alfons på plats för de dagliga teaterföreställningarna, som veckan till ära har spöktema. 

 • Passar: Barn 0-8 år 
 • Pris: 105 kr/barn, 135 kr/vuxen

Maritiman

Hemsida

Gå till sjöss på lovet

Skepp ohoj, under höstlovet välkomnas alla experimentsugna barn till Tims havslabb. Här, tillsammans med Maritimans pedagog, kommer de att få jobba med riktigt labbmaterial och utföra spännande naturvetenskapliga experiment. Man kan också gå på guidad tur på fartygen, besöka den tillfälliga utställningen Meanwhile in Ukraine och delta i sagovandringen. När det är dags att fylla på energidepåerna erbjuds pumpapaj och spöklika bakverk med äkta halloweenkänsla.

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Vuxen 140 kr, barn 80 kr (gratis under 5 år) 

Skidome

Åk längdskidor på lovet

Längtar ni redan efter snö? På Skidome är snögarantin ett faktum, här går det att spänna på sig längdskidorna inomhus och därmed få riktig vinterkänsla. Det går även att hyra skidor på plats. För dem som reser till Göteborg över veckan erbjuds förmånliga priser på det tillhörande hotellet Kviberg Park Hotel

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Varierar

Blå Stället

Hemsida

Kreativt kulturhus

På kulturhuset Blå Stället i Angered pågår flera aktiviteter under höstlovet, bland annat konstutställningar, prova på journalistyrket och den öppna ateljén där barn och vuxna själva får skapa och låta kreativiteten flöda. Det är fri entré till de flesta av aktiviteterna.

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Fri entré till det mesta

Göteborgs botaniska trädgård

Hemsida

Höstlovens färgprakt

I stadens egen gröna oas, Botaniska Trädgården, pågår arbetet för fullt med att ställa om inför vintersäsongen. Men självklart finns det saker att upptäcka under höstlovet. Tillsammans med pedagogerna kan man samla löv i alla möjliga färger och former, som i skaparverkstaden förvandlas till kronor, girlanger, mönster och andra konstverk att ta med sig hem. 

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: 30 kr 

Liseberg

Kalla kårar i parken

Under årets Halloween på Liseberg har en ruskig höststorm ställt allt på ända i parken. I stöket väntar allt från kalla kårar för de stora till mer bus än någonsin för de minsta. Det är bäst att göra sig redo för skrämmande roligheter i nöjesparken när höstmörkret faller – välj fritt bland skrik, skräck och skratt.

 • Passar : Hela familjen
 • Pris: Varierar

Världskultur­museet

Fira Día de los Muertos som i Mexiko

På Världskulturmuseet i Göteborg innebär höstlovet ett storstilat firande av den färgsprakande mexikanska högtiden Día de Muertos – De dödas dag. Under höstlovet möts du av ett pyntat museum och mängder av spännande aktiviteter för både stora och små. Till exempel anordnas lykt- och skelettverkstad.

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Fri entré för barn, vuxna klubbkort (140 kr/år)

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Bli forskare för en dag

I år står myror i fokus på Naturhistoriskas höstlovsprogram. Genom att studera både vanliga myror som lever här i Sverige och stora exotiska myror blir hela familjen experter på det spännande småkrypet. Man kan också upptäcka museets utställningar och samlingar, och ta en mysig fika i caféet. 

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Gratis

Escape House Gothenburg

Hemsida

Lös mordgåtor eller rym ur fängelsecellen

Hur hade du och dina kompisar eller din familj klarat er inlåsta i ett okänt rum fyllt av mystiska meddelanden och föremål? Hade ni lyckats fly eller fått stanna där för alltid? På Escape House i Göteborg kan man ta reda på det, eller prova att leta efter den heliga graalen eller lägga beslag på pengar och stöldgods på någon av de andra banorna. Genom att tillsammans försöka knäcka olika koder och lösa ledtrådar antar man utmaningen i lag och samarbetsförmågan sätts på prov i de detaljrika och aningen läskiga rummen.

 • Passar: Hela familjen (spelen är utformade för personer från 12 år, men yngre barn är välkomna)
 • Pris: 185 kr/barn, 250 kr/vuxen
Grace Sports Bar – Höstlov
Grace Sports Bar
Grace Sports Bar – Höstlov
Grace Sports Bar
Grace Sports Bar – Höstlov
Grace Sports Bar
Grace Sports Bar – Höstlov
Grace Sports Bar
Grace Sports Bar – Höstlov
Grace Sports Bar
Grace Sports Bar – Höstlov
Grace Sports Bar
Grace Sports Bar – Höstlov
Grace Sports Bar
Grace Sports Bar – Höstlov
Grace Sports Bar

Grace

Restaurang med aktiviteter

Grace Sports Bar välkomnar gäster i alla åldrar, med en matmeny listandes favoriträtter som burgare och köttbullar, och ett utbud av roliga aktiviteter för hela familjen. Gå en vända på minigolfbanan eller utmana varandra i elektronisk dart, och råder ruskigt väder utanför fönstren är fåtöljerna vid den öppna brasan en perfekt plats att höstlovsmysa på. 

 • Passar: Hela familjen 
 • Pris: Från 85 kr person/timme (50 kr för barn)

Göteborgs konstmuseum

Upplev konst eller skapa din egen

Göteborgs konstmuseum välkomnar barn i alla åldrar för att fira höstlov i konstens anda. Här är olika skapande aktiviteter igång i den kreativa verkstaden, bland annat kan man tillverka sin egen läskiga ansiktsmask. För den som är modig är det flera dagar lagom läskiga ficklampsvisningar. Då får man reda på vad som händer på konstmuseet när allt är nedsläckt och höra historier om allt spöklikt som hänt där genom åren...

 • Passar: Barn från 5 år, ficklampsvisningar från 8 år
 • Pris: Fri entré för barn, 65 kr per vuxen 

JumpYard

Hoppa högt och gör volter i skumgropen

AirHop är stället där man får hoppa riktigt högt, göra volter i stora högar av skumbitar eller ha en riktigt hoppig spökbollsmatch med kompisarna – eller bara hoppa runt på det stora trampolinfältet. Trampolinparken har 36 sammansatta trampoliner, trampolinväggar, en spökbollsplan, en skumgrop och två basketkorgar. Ett bra upplägg för lek och bus för folk i alla åldrar, helt enkelt.

 • Passar: Från 4 år
 • Pris: Varierar

Universeum

Hemsida

Läskig vetenskap för alla åldrar

På Universeum är varje dag ett äventyr. Strax intill Korsvägen ligger Nordens största science center och på de sju våningarna kan man uppleva allt från tropisk regnskog och gigantiska akvarier till kemilabb och teknikexperiment. Under höstlovet firar Universum Halloween med ryslig kemi, fysik, biologi och teknik, och håller öppet till extra sent på kvällen. Utforska på egen hand bland pumpor och spindelnät, ormar och verklighetens vampyrer – fladdermöss. Kom gärna utklädd, om du känner för det. 

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Barn 3-16 år 245 kr, vuxen 295 kr (reducerade priser kvällstid)

Aeroseum

Hemsida

Upplev historiska flygplan och livet som pilot

Vem vill inte uppleva hur det är att vara pilot på ett flygplan? Och dessutom få göra det i underjorden? Den flyghistoriska kulturanläggningen Aeroseum är belägen i ett underjordiskt bergrum och är unikt i sitt slag. Man ska kunna uppleva miljön och flygande farkoster från olika tider med alla sina sinnen. Under höstlovet pågår en massa aktiviteter hela veckan, man får bland annat testa Aeroseums experimentstationer, delta i 5-kamp samt leta rätt på humlan Zurre.

 • Passar: Från 4 år
 • Pris: Barn 60 kr, vuxen 120 kr

O'Learys

Hemsida

Aktiviteter för hela familjen

På O'Learys råder full fart hela höstlovet. Här kan hela familjen delta i aktiviteter som bowling, karaoke, air hockey och 5-kamp. Under lovet håller man öppet även under dagtid, och bjuder alla barn på mat mellan klockan 12 och 17. Den som kommer utklädd mellan den 16 oktober och 5 november får dessutom en voucher på fri bowling eller shuffleboard

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Varierar

Sjöfartsmuseet Akvariet Göteborg

Hemsida

Havets hemligheter

Efter en omfattande renovering öppnade Sjöfartsmuseet i december 2022, och erbjuder nu flera nya utställningar för alla åldrar samt ett helt nytt underjordiskt akvarium. De yngre besökarna kan fascineras av havet i utställningen Stora blå, och i det fantasifulla lekområdet Knattegatt kan minstingarna upptäcka havets underverk. Passa också på att svänga förbi fartygssimulatorn där man får prova på kaptensrollen och styra ett stort fartyg i hamn. 

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Fri entré för barn, vuxna 65 kr

Liseberg Grand Curiosa Hotel

Familjevänligt hotell

Göteborgs kanske mest lekfulla hotellupplevelse återfinns på Liseberg Grand Curiosa. Här kan familjen som besöker stan över lovet landa efter en dag fylld av aktiviteter och äta något gott i restaurangerna – allt med ett glittrande Liseberg precis utanför fönstret.  

 • Passar: Hela familjen
 • Pris: Varierar

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta