Man märker snabbt att KOLs ambitioner är höga. Kanske lite väl höga. Först och främst miljön. Man ser att det är påkostat, och det är nära att vara riktigt riktigt snyggt, men det faller på några punkter som gör att det istället känns ganska snyggt men lite B. Framför allt i själva matsalen, baren kändes välgjord.
Menyn känns lite spretig. Lite för stor och försöker passa alla. Tror det skulle vara bättre att slimma ned den lite och höja nivån. Rätterna presenterades ganska snyggt (se bilder nedan), men kvalitén på råvarorna kändes inte toppklass, både kött och skaldjur. Såserna saknade finess. Inget var dåligt, och vissa rätter var ganska bra till och med (råbiffen gillade jag), men när det upplevs som att de aspirerar på att vara ett riktigt toppställe (jämför med t.ex. Miss Voon eller Farang i Stockholm), så slår det lite bakut. Hade man tonat ned lite överlag, så hade man nog uppskattat maten mer.
Servicen kändes väldigt orutinerad och höll helt klart för låg nivå. Skulle man förbättra den, fixa några mindre detaljer med miljön (sänk ned lamporna närmare borden till att börja med), göra menyn lite tighare och proffsigare och samtidigt höja kvalitén på råvarorna och finessen lite så skulle det här kunna bli ett av Malmös bästa ställen. Det är nära men ändå långt ifrån, om ni förstår vad jag menar. It's in the details! Eller så kanske jag är hård som jämför med de bästa ställena i Stockholm? Jag har dock ätit på många ställen i Malmö med långt mer fingertoppkänsla än KOL.
Man märker snabbt att KOLs ambitioner är höga. Kanske lite väl höga. Först och främst miljön. Man ser att det är påkostat, och det är nära att vara riktigt riktigt snyggt, men det faller på några punkter som gör att det is...
Jag var och åt middag på KOL i mars, tillsammans med sex andra. Jag åt en trerätters, samt beställde in en GT från cocktailmenyn. Till förrätt åt jag råbiff, som var helt okej även om det var ganska snålt tilltaget. Till huvudrätt blev det röding med färskpotatis, löjrom och sparris. Den blev kvällens bästa rätt! Fisken var saftig och bra tillagad. Det enda minuset var att det var lite väl mycket sparris på tallriken. Efterrätten blev en sorbetkula, som smakade precis som förväntat. Inte mer än så. Jag glömde tyvärr att ta en bild på den.
Middagen var överlag god, men det är en bra bit kvar till full pott. Det är ett ställe jag skulle kunna besöka igen – men förmodligen finns det bättre alternativ i Malmö att välja i stället. Ett plus som KOL får är för inredningen, som är lite industriell i stilen. I baren finns det roliga gungor att sitta och sippa på sin drink i, så jag kan tänka mig att stället är bättre för en AW. Servicen var inte heller helt hundra, personalen var inte särskilt hjälpsam eller informerande när man frågade saker. Upplevde även att det var ganska lång väntetid på maten, tyvärr. Betyget blir en helt vanlig trea – varken svag eller stark.
Jag var och åt middag på KOL i mars, tillsammans med sex andra. Jag åt en trerätters, samt beställde in en GT från cocktailmenyn. Till förrätt åt jag råbiff, som var helt okej även om det var ganska snålt tilltaget. Till huvudrä...
Maten var dyr men god. Jag och Mitt sällskap var dock missnöjda på en punkt och när vi framförde det till servitrisen så hon kört och gott "ingen annan har klagat" när hon sen framförde vår kritik till hovmästaren snörpte han bara på munnen innan han vände på klacken. Trist bemötende och ingen kompensation eller ens en ursäkt. Man förväntar sig lite mer när man betalar 1610 kr för en tvårätters till två personer
Maten var dyr men god. Jag och Mitt sällskap var dock missnöjda på en punkt och när vi framförde det till servitrisen så hon kört och gott "ingen annan har klagat" när hon sen framförde vår kritik till hovmästaren snörpte han b...