Man märker snabbt att KOLs ambitioner är höga. Kanske lite väl höga. Först och främst miljön. Man ser att det är påkostat, och det är nära att vara riktigt riktigt snyggt, men det faller på några punkter som gör att det istället känns ganska snyggt men lite B. Framför allt i själva matsalen, baren kändes välgjord. Menyn känns lite spretig. Lite för stor och försöker passa alla. Tror det skulle vara bättre att slimma ned den lite och höja nivån. Rätterna presenterades ganska snyggt (se bilder nedan), men kvalitén på råvarorna kändes inte toppklass, både kött och skaldjur. Såserna saknade finess. Inget var dåligt, och vissa rätter var ganska bra till och med (råbiffen gillade jag), men när det upplevs som att de aspirerar på att vara ett riktigt toppställe (jämför med t.ex. Miss Voon eller Farang i Stockholm), så slår det lite bakut. Hade man tonat ned lite överlag, så hade man nog uppskattat maten mer. Servicen kändes väldigt orutinerad och höll helt klart för låg nivå. Skulle man förbättra den, fixa några mindre detaljer med miljön (sänk ned lamporna närmare borden till att börja med), göra menyn lite tighare och proffsigare och samtidigt höja kvalitén på råvarorna och finessen lite så skulle det här kunna bli ett av Malmös bästa ställen. Det är nära men ändå långt ifrån, om ni förstår vad jag menar. It's in the details! Eller så kanske jag är hård som jämför med de bästa ställena i Stockholm? Jag har dock ätit på många ställen i Malmö med långt mer fingertoppkänsla än KOL.
Man märker snabbt att KOLs ambitioner är höga. Kanske lite väl höga. Först och främst miljön. Man ser att det är påkostat, och det är nära att vara riktigt riktigt snyggt, men det faller på några punkter som gör att det is...
Visa hela »