Butiker som säljer smycken i Malmö

Butiker som säljer smycken i Malmö

Vad är trevligare än smycken till vardag och fest? Oavsett om du föredrar gnistrande juveler eller diskreta accessoarer så finns det gott om charmiga smyckesbutiker i Malmö som har ett riktigt bra utbud. Många juvelerare erbjuder handgjorda smycken i silver och guld, men också vigselringar och förlovningsringar på beställning. Självklart hittar du även butiker som erbjuder smycken från kända varumärken. Vi ger tips på var du kan hitta Malmös bästa smyckesbutiker när du letar efter fina örhängen, ringar, armband och halsband – till dig själv eller i present.

Innehållsförteckning
 1. Smyckesbutiker i Malmö
  1. Caroline Hjerpe – Handgjorda kreationer
  2. Atom 47 – Smycken i silver
  3. Dahlgren est. 1918 – För kärleksfulla tillfällen
  4. Juvelerare Hugo Nilsson – Nordisk design
  5. Lotta Jewellery – Inspirerat av naturen
  6. MK Juvel – Gnistrande juveler
  7. Pernlos Guldsmedja – En av Malmös äldsta guldsmedsaffärer
  8. Thomas Sabo – Stort utbud
  9. Grandpa – Kläder och smycken

Smyckesbutiker i Malmö

Caroline Hjerpe

Handgjorda kreationer

Smyckesdesignern Caroline Hjerpe skapar enkla men fantasifulla smycken som är gjorda för att hålla länge. I butiken på Västergatan kan du botanisera bland handgjorda ringar, örhängen, armband och halsband i återvunnet silver och guld, ofta utsmyckade med stenar i olika färger. Du hittar även en kollektion som består av smycken för män.

Atom 47

Smycken i silver

På Idrottsgatan i Limhamn hittar du silversmeden Beata, som tillverkar alla sina smycken för hand. Namnet Atom 47 anspelar mycket riktigt på atomnumret för just silver, vilket är materialet som används. Här hittar du allt från enkla ringar och örhängen till lite mer råa och rustika smycken för både kvinnor och män.

Dahlgren est. 1918

För kärleksfulla tillfällen

Dahlgren est. 1918 drivs av Anette Svensson och ligger passande nog på Kärleksgatan. Tanken är nämligen att erbjuda smycken till livets kärleksfulla tillfällen. Bland annat tillverkar man vigselringar och förlovningsringar för hand, men det går även att köpa smycken från andra designers. Dessutom erbjuds omarbetningar och reparationer.

Juvelerare Hugo Nilsson

Nordisk design

Hos Juvelerare Hugo Nilsson inriktar man sig på nordisk design av högsta kvalitet, bland annat från varumärken som Georg Jensen. Den klassiska guld- och juvelbutiken på Södra Tullgatan har lång erfarenhet och drivs idag i tredje generation. Utbudet är brett, så oavsett vad du letar efter så kommer du förmodligen att kunna hitta det här.

Lotta Jewellery

Inspirerat av naturen

Du som är en riktig naturromantiker kan hitta natursköna kreationer hos Lotta Jewellery på Hamngatan. Här består kollektionerna av unika, handgjorda smycken i form av exempelvis blad och blommor. Även broscher och hårsmycken ingår i utbudet. Smyckena tillverkas av bland annat silver, guld och brons med inslag av safirer.

MK Juvel

Gnistrande juveler

Oavsett om du vill designa din egen drömring eller köpa smycken från kända varumärken, så kan du göra det hos MK Juvel. Här hittar du allt från vigsel- och förlovningsringar till nordiska designmärken och trendiga smycken från andra delar av världen. Den familjeägda juvelbutiken hjälper även till med omarbetningar.

Pernlos Guldsmedja

En av Malmös äldsta guldsmedsaffärer

Pernlos Guldsmedja är en familjeägd guldsmedsaffär som har funnits i Malmö sedan 1969. Här tillverkar man smycken i sin egen verkstad och hjälper även till med reparationer och omarbetningar. Bland annat kan du lämna in guld som du vill göra nya smycken av. Utöver detta erbjuds även smycken från andra varumärken.

Thomas Sabo

Stort utbud

Denna kända smyckeskedja finns idag över hela världen och i Malmö hittar du deras flaggskeppsbutik i shoppingcentret Emporia. Thomas Sabo har ett stort utbud av smycken och accessoarer för kvinnor och män, allt från deras populära berlockarmband till solglasögon och klockor.

Grandpa

Hemsida

Kläder och smycken

På Grandpa kan du inte bara shoppa kläder från skandinaviska märken, utan även smycken. Butiken erbjuder allt från stilrena vardagssmycken till lite mer utmärkande accessoarer att matcha sin garderob med. Välj bland örhängen, halsband, armband och ringar i samma moderna design som resten av utbudet.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;