Butiker för kvinnor och män

Grandpa

Hemsida

Precis som i huvudstaden

Livsstilsbutiken Grandpa står värd för ett välplockat sortiment av allt från böcker och designdetaljer till accessoarer kläder som andas klassisk skandinavisk chic. Ett givet stopp på shoppingrundan längs Gågatan, om än bara för att titta, dofta och känna på allt fint.

AB Småland

Hållbart och vackert

På AB Småland varvas ett hållbart förhållningssätt till konsumtion med en tydlig idé om estetik. Restaurerade möbler varvas med krukväxter, dyra tvålar och en synnerligen vacker barnavdelning. Klädutbudet må inte vara jättestort men består istället av ett påtagligt genomtänkt urval. Värt att besökas om och om igen, om så bara för att ta en fika i deras ekologiska café.

Åhléns

Hemsida

Något för varje garderob

På Åhléns City varvas deras egna prisvärda varumärken med högt ansedda modeaktörer som Acne Studios och Rodebjer. Här finns således shopping för i stort sett alla plånböcker och garderober. Utöver den väl tilltagna modedelen hittar du även en stor avdelning för skönhetsprodukter och parfym. Denna följer samma mönster med ett brett spann av märken i olika prisklasser.

Aplace

Hemsida

Några av Skandinaviens bästa designers

Aplace lyfter fram några av Skandinavens bästa designers. Butikens 300 kvadratmeter är fyllda med märken som Whyred, Stine Goya, Filippa K och CDLP. Men de har även ett flertal internationella märken att välja på, däribland Helmut Lang och Adidas.

Butiker för män

Meadow

Jeansblått himmelrike

Jeans – eller rättare sagt, denim – står i centrum på Meadow, där man samlat det bästa från den internationella denimvärlden och allt som hör till. Det är bara att slinka in här för att sondera bland allt från byxor och jackor till t-shirts och skor.

Très Bien

Hemsida

Streetwearbutik i världsklass

Turning Torso i all ära, men bland streetwear-entusiaster och hypebeasts världen över är det namnet Très Bien som klingar som mest bekant när det gäller Malmö. Ett streetwearutbud av rang – där kvalitet går före kvantitet – är anledningen. Varumärken som Acne, CDG, Raf Simons samt ett och annat exklusivt samarbete hänger på galgarna.

Olséns Herr

Hemsida

Klassiker med guldkorn från flera stora modehus

Olséns Herr erbjuder sedan 1978 exklusivt mode för män. Här hittar du ett noga utvalt sortiment från bland annat John Smedley, Corneliani, Barbour, Cerutti, Polo, Italigente och Burberry. Med andra ord är butiken ett utmärkt val om du är ute efter eleganta kostymer, skjortor, byxor eller accessoarer för fest eller affärsmöten.

Norsk jätte

Skandinaviska såväl som internationella designers hänger på galgarna hos Volt, en stabil multibrandbutikskedja som spritt sig genom Norden från Oslo. Här kan man snabbt köpa med sig kläder och acessoarer från varumärken som Calvin Klein, Adidas, Filippa K och Oscar Jacobson.

Butiker för kvinnor

Liebling

Hemsida

Hållbarhet i hjärtat

I det härliga shoppingkvarteret vid Davidshall står Liebling till tjänst med ett sortiment som plockats fram med bland annat hållbarhet, tidslöshet och närproduktion i åtanke. Resultatet blir ett stundtals färgsprakande utbud av damkläder i såväl egen design som från ett urval av andra märken.

Factory

Avslappnad boutique med träffsäker rådgivning

Den avslappnade miljön och de hjälpsamma ägarinnorna på Factory gör butiken till ett utmärkt alternativ när du vill ha råd och tips inför ditt klädinköp. På nolltid letar de upp och kombinerar kläder som passar till olika tillfällen. Med ett trettiotal designermärken kan du hitta det mesta från dressat till mer vardagliga plagg.

iiSA

Hemsida

En favorit på Stora Nygatan

Med flera trendiga inrednings- och klädbutiker är numera Stora Nygatan en shoppinggata att räkna med. Här hittar du iiSA som erbjuder det bästa från märken som Davida, Ganni, By Malene Birger, och Baum und Pferdgarten. Även om butiken är liten gör det träffsäkra sortimentet att det är svårt att gå härifrån tomhänt.

Olséns Dam

Hemsida

Tidlös butik med klassisk elegans

De mörka träslagen och kristallkronorna i taket ger en perfekt inramning till en av Malmös riktigt klassiska boutiquer. Hos Olséns Dam hittar du ett mode som känns moget och passar perfekt när du är på jakt efter jobbkläder eller något mer dressat. Det finns även ett bra utbud av accessoarer med bland annat sidenscarfs, väskor och hattar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta