Guiden till ekologisk skönhet i Malmö

Guiden till ekologisk skönhet i Malmö

Anser du att utseende och god hälsa hör ihop? Då är detta guiden för dig. För många av oss är skönhet mycket mer än bara ytliga attribut. Genom kläderna vi bär, parfymen vi sprayar på handlederna och accessoarerna vi smyckar oss med uttrycker vi vår identitet. En del av detta är också möjligheten att ta hand om sin kropp – att känna sig fräsch, stark och välmående inifrån och ut. Då är naturliga behandlingar, hårvård och skönhetsprodukter ett enkelt val. Här hittar du salonger i Malmö som satsar på ekologisk skönhet och naturliga produkter.

Innehållsförteckning
 1. Salong, spa och butik
  1. ViaMia – Skönhet och välbefinnande
  2. Moder Jord Malmö – För både individ och planet
  3. Michiko – Probiotika för extra effekt
 2. Ekologiska frisörer
  1. Vild & Vacker – Miljövänligt helhetskoncept
  2. Big Hair Mama – "Eco Friendly" frisör
  3. Bruns Frisörer – Certifierad grön salong
  4. Buckingham – Inga giftiga ingredienser

Salong, spa och butik

ViaMia

Skönhet och välbefinnande

På Via Mia kan du både unna dig en behandling och köpa med dig ekologiska skönhetsprodukter hem. Bland behandlingarna hittar du ansikts- och kroppsbehandlingar som utöver den vårdande aspekten fokuserar på ditt välbefinnande.

Moder Jord Malmö

Hemsida

För både individ och planet

Moder Jord är en butik vars fokus ligger på ekologiska och naturliga produkter som på olika vis agerar välgörande för både individ och planet. Till alla wellness-entusiasters stora glädje erbjuder de även två sorters massage: Svensk klassisk massage och terapeutisk massage.

Michiko

Hemsida

Probiotika för extra effekt

På Mishiko erbjuds ekologiska behandlingar för hela kroppen. Bland ansiktsbehandlingarna finns bland annat hydraboost, antiage och deras så kallade ”sos” med probiotika för extra effekt. För resten av kroppen finns flera varianter av massage att välja på. Vankas bröllop erbjuder de även bröllopssminkningar och bruduppsättningar.

Ekologiska frisörer

Vild & Vacker

Miljövänligt helhetskoncept

Vild och Vacker erbjuder ett helhetskoncept i ordets bästa bemärkelse. Här tar de hand om hela din kropp genom bland annat hudvård, fotvård, makeup och hårvård (klipp och behandlingar). De beskriver sig som en miljömedveten salong, vilket innebär att de produkter de använder sig av i största möjliga utsträckning bör vara naturliga.

Big Hair Mama

Hemsida

"Eco Friendly" frisör

Big Hair Mama är ”Eco Friendly”, vilket innebär att de utgår från följande princip: Vi väljer att jobba med produkter som har minsta möjliga negativa påverkan på din hälsa och på vår miljö. Det innebär att du som kund kan vara helt trygg med att inga skadliga kemikalier används under ditt frisörbesök.

Bruns Frisörer

Certifierad grön salong

Bruns Frisörer kan stoltsera med att vara en certifierad grön salong. Här är budskapet tydligt: Ekologisk hårvård och giftfria produkter – vår garanti som frisörer till dig som kund. De erbjuder allt du förväntar dig av en frisörsalong, men utan att använda kemikalier som kan vara skadliga för dig och/eller miljön.

Buckingham

Hemsida

Inga giftiga ingredienser

De må inte vara uttalat ekologiska men du kan vara säker på att frisörerna på Buckingham tar frågan på största allvar. Enligt egen beskrivning är en av deras drivkrafter att enbart använda sig av produkter som innehåller så få giftiga ingredienser som möjligt.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta