Guiden till trevliga promenadstråk i Malmö

Guiden till trevliga promenadstråk i Malmö

Malmö har i många år varit känt som parkernas stad på grund av stadens många, stora och vackra parker samt grönområden. Det finns med andra ord gott om valmöjligheter för den som är sugen på rekreation. Här tipsar vi om trevliga promenadstråk i Malmö och inte minst vilka restauranger ni ska passa på att besöka i samband med er promenad. För dig som föredrar stadskärnan framför urbana naturupplevelser har vi självklart också ett alternativ i form av en tur genom Malmös gamla stadsdelar. Här är guiden till en trevlig promenad i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Slottsparken/Kungsparken
  1. Falafelmästaren – Tidig lunch hos Falafelmästaren
  2. Slottsträdgårdens Café – Fika bland buskage och blomster
  3. Slottsträdgården – Imponerande parkträdgård mitt i staden
  4. Malmö museum – Någonting för alla smaker
 2. Pildammsparken
  1. Systrar & Bröder – Starta med bra frukost
  2. Snabbt & Gott – Enkel lunch: Korv med bröd
  3. Pildammsparken Utegym – Träningsstopp längs vägen
  4. Bloom in the Park – Elegant och nyskapande
 3. Ribersborgsstranden (Ribban)
  1. Surf Shack – Burgare & milkshake
  2. Ribersborgs Kallbadhus – Kall öl och kallbad
  3. Via Napoli – Autentisk napolitansk pizza
 4. Gamla Staden
  1. Noir Vin & Kaffekultur – Romantisk frukost på kaffebar
  2. Spegeln Bar & Bistro – Lunch och matiné
  3. Pâtisserie David – Macarons och eclairs i överflöd
  4. Boulebar – Boule och middag på franskt manér

Slottsparken/Kungsparken

Falafelmästaren

Tidig lunch hos Falafelmästaren

Börja med en tidig lunch hos Falafelmästaren. Välj bland mängder av rätter från deras mestadels libanesiska meny. Vi rekommenderar kebab- och falafelrullarna som utöver huvudingrediensen alltid är fyllda med färska och fräscha grönsaker. Ät på plats eller vid fontänen i parken alldeles intill.

Slottsträdgårdens Café

Fika bland buskage och blomster

Efter en mysig promenad i parken är det dags för fika som förstås intas på Slottsträdgårdens Café. Här har man utnyttjat parkens karaktär till fullo och skapat en lummig uteservering bland buskage och blomster. Om vädret sviker kan ni alltid slå er ner i växthuset istället. De har serveringstillstånd och således goda viner och ölsorter till hands om suget faller på.

Slottsträdgården

Hemsida

Imponerande parkträdgård mitt i staden

Alldeles intill caféet ligger Slottsträdgården som är en imponerande parkträdgård mitt i staden under översyn av Paul Taylor. Ta med en kaffe och avnjut den inspirerande atmosfären. Spana sedan in den gamla möllan som vittnar om gamla skånska jordbrukstraditioner.

Malmö museum

Hemsida

Någonting för alla smaker

Här finns någonting för nästan alla smaker. Se antikviteter och konst i storslagna miljöer, ta reda på hur Skåne såg ut för tusentals år sedan eller bege er ner i terrariet för att titta på fiskar, ormar och andra spännande livs levande djur.

Pildammsparken

Systrar & Bröder

Starta med bra frukost

På väg till Pildammsparken rekommenderar vi att ni går förbi Systrar och Bröder. Antingen äter ni deras fräscha frukostbuffé på plats eller så tar ni med er mackor, kaffe och juice för att avnjuta på någon trevlig plats vid vattnet.

Snabbt & Gott

Enkel lunch: Korv med bröd

Pildammsparken är stor och ni kan utan problem ströva omkring här större delen av dagen. Skönt då att kunna ta en snabb och spontan lunch när hungern gör sig påmind. På Snabbt & Gott serverar man snabbmat av det enklare slaget, men man gör det bra och få saker smakar så gott som en korv med bröd efter en rejäl långpromenad.

Pildammsparken Utegym

Hemsida

Träningsstopp längs vägen

Om lusten faller på kan ni alltid stanna till på det rejält utrustade utegymmet längs vattnet i parken. Gör några chins, kasta med rep och rulla däck innan ni beger er vidare för en glass i solen.

Bloom in the Park

Hemsida

Elegant och nyskapande

Vi vill förvarna om att bokning som regel krävs på Bloom in the Park, men om ni i förväg planerat en Malmöutflykt kan det vara väl värt ett besök. Restaurangen hade länge en stjärna i Guide Michelin, men vi kan lova att menyn fortfarande håller hög klass trots att stjärnan nu gått förlorad.

Ribersborgsstranden (Ribban)

Surf Shack

Hemsida

Burgare & milkshake

Längs Ribersborg kan man spendera hela dagar med bad, lek och god mat. Börja gärna med lunch på Surf Shacks uteservering. Unna dig en milkshake och en rejäl burgare för att försäkra dig om att du har tillräcklig energi för hela dagens aktiviteter.

Ribersborgs Kallbadhus

Kall öl och kallbad

Efter att ha promenerat fram och tillbaka längs den långa strandpromenaden (och kanske tagit ett dopp i havet) beger ni er till Kallbadhuset. Ta en fika eller avnjut en kall öl medan ni blickar ut över Öresund från den anrika träbyggnadens pittoreska uteservering. Vill ni ha hela upplevelsen betalar ni för bastu och kallbadar på traditionellt vis. Det är tveklöst värt det.

Via Napoli

Hemsida

Autentisk napolitansk pizza

Efter ytterligare lite bad och promenad kräver kroppen förmodligen energi i form av kolhydrater och vad passar då bättre än en stor italiensk middag? Via Napoli är berömda för sina autentiska napolitanska pizzor men serverar även andra italienska favoriter som lasagne och skaldjurspasta.

Gamla Staden

Noir Vin & Kaffekultur

Romantisk frukost på kaffebar

Börja med frukost på turisttäta Gamla Väster, närmare bestämt på den trevliga lilla kaffebaren Noir. Det blir snabbt fullt där inne så välj gärna uteserveringen. Stolarna står på kontinentalt vis vända mot gång- och cykelbanan. Perfekt för att titta på människor som rör sig genom staden under morgontimmarna.

Spegeln Bar & Bistro

Hemsida

Lunch och matiné

Efter en långfrukost på kaffebaren strövar ni runt på kullerstensgatorna och kollar in butiker och spännande arkitektur kring Lilla Torg. När hungern sedan åter faller på beger ni er till Biograf Spegeln för lunch och om möjligt en bra matiné. Här visas huvudsakligen så kallad kvalitetsfilm, till alla filmkonnässörers förtjusning.

Pâtisserie David

Macarons och eclairs i överflöd

Efter filmen är det dags för fika och då traskar ni vidare till Gamla Stadens något mindre turisttäta delar. Pâtisserie David S:t Gertrud är kända för sina exklusiva franska bakverk – macarons, eclairs och tarteletter i överflöd – liksom den rustikt hemtrevliga atmosfären.

Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Trevliga promenadstråk
Boulebar Drottningtorget

Boulebar

Boule och middag på franskt manér

Avsluta dagens Malmöutflykt med kombinerad aktivitet och middag på franskt manér. På Boulebar serveras franska klassiker som moules marinières och parisare. Dessutom skapar inredningen och ljudet av krockande bouleklot en atmosfär som för stunden förflyttar dig till Frankrikes södra delar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;