Här hittar du mysiga parker i Malmö

Här hittar du mysiga parker i Malmö

Malmö kallas ofta för parkernas stad, vilket i praktiken innebär att vi alltid har nära till en eller flera grönskande oaser. Några av dessa bjuder på idylliska promenader säsong in och säsong ut. Andra gör sig bäst lagom till vår och sommar, då diverse kulturevenemang fungerar som extra dragplåster. Från oaser på Gamla Väster till de lummiga parkerna i stadens utkanter – här guidar vi till några av Malmös bästa parker.

Innehållsförteckning
 1. Oaser i stan
  1. Slottsparken & Kungsparken – En oas i stan
  2. Pildammsparken – Stans mest kompletta park
  3. Magistratsparken – Litet grönområde som ger mycket nöje
  4. Folkets Park – Hipsters, klubbkids och barnfamiljer
  5. Scaniaparken & Daniaparken – Sound of music
 2. En bit ut...
  1. Sibbarp – Blicka ut över Öresundsbron
  2. Beijers Park – Vid och välkänd park i Kirseberg
  3. Bulltoftaparken – Lummigt lugn
  4. Kroksbäcksparken – Se upp i backen!

Oaser i stan

Slottsparken Kungsparken
Slottsparken
malmo.se/uppleva-och-gora/parker-och-gronomraden/parker-a-o/slottsparken.html
Kungsparken
malmo.se/uppleva-och-gora/parker-och-gronomraden/parker-a-o/kungsparken.html
Slottsparken Kungsparken

En oas i stan

Ett stenkast från Gamla Väster bjuder Slottsparken och Kungsparken på prima picknickhäng och promenadstråk. Strosa bland dammar, kanalsträckor och slottsträdgård, ta en fika på Slottsträdgårdens Café eller njut av utebio en sen sommarkväll. I anslutning till Slottsparken ligger även vårt fina Stadsbibliotek och en av stans mest populära temalekplatser.

 • Slottsparken, Malmö Centrum Kungsparken, Malmö, Malmö Centrum
  Slottsparken
  Slottsparken, Malmö Centrum
  Kungsparken
  Kungsparken, Malmö, Malmö Centrum
 • Slottsparken
  malmo.se/uppleva-och-gora/parker-och-gronomraden/parker-a-o/slottsparken.html
  Kungsparken
  malmo.se/uppleva-och-gora/parker-och-gronomraden/parker-a-o/kungsparken.html
 • Slottsparken Kungsparken

Pildammsparken

Hemsida

Stans mest kompletta park

Lugna promenader och hurtiga joggingturer samsas på spåret som omger den stora fina dammen i Pildammsparken. Är man på en kulinarisk resa kanske man hamnar på Bloom in the Park. För vanligt skönt parkhäng rör man sig in bland häckarna, mot valfritt piltäckt grönområde vid den lilla dammen. Missa heller inte Tallriken – en glänta bland snyggt friserade träd. Sommartider vallfärdar många till Pildammsteatern, där det ofta bjuds på gratiskonserter och föreställningar.

Magistratsparken

Litet grönområde som ger mycket nöje

Det må inte vara så stort, men Magistratsparken erbjuder likväl välbehövt lugn och solhäng mitt i smeten. Här hålls bland annat Malmö Food Truck Festival en helg om året. Resten av året kan man annars plocka med något gott från Gourmetboulevardens Bageri Leve, OST & Vänner eller Ola & Ko för en mumsig stund i solen.

Folkets Park

Hemsida

Hipsters, klubbkids och barnfamiljer

Det är svårt att hitta en mer eklektisk park än Folkets Park. Här samsas hipsters, klubbkids och barnfamiljer som avlöser varandra under dygnets timmar. Ät gott på Far i hatten, ta en klubbkväll (eller ät gott även här) på Moriska Paviljongen eller låt barnen springa av sig på någon av lekplatserna, eller de många små men lummiga grönområdena.

Scaniaparken Daniaparken
Hemsida Scaniaparken Daniaparken

Sound of music

Havsläge och tillhörande utsikt gör Scania- och Daniaparken till ett givet tillhåll, men glöm för all del inte den något gömda skatten bland Scaniaparkens kullar. När vädret tillåter rekommenderas en tur till den lilla dalen för att grilla, hänga och njuta av den mysiga musik som strömmar ut ur de inbyggda högtalarna. Kolla spelschemat för att pricka in ditt favoritalbum.

 • Scaniaparken, Västra hamnområdet/Malmö Centrum Barometergatan 72, Västra hamnområdet/Malmö Centrum
  Scaniaparken
  Scaniaparken, Västra hamnområdet/Malmö Centrum
  Daniaparken
  Barometergatan 72, Västra hamnområdet/Malmö Centrum
 • Hemsida
 • Scaniaparken Daniaparken

En bit ut...

Sibbarp

Hemsida

Blicka ut över Öresundsbron

Sandsstrandshäng eller en picknickfilt i det gröna – valet är ditt på Sibbarpsstranden. Här finns badmöjligheter och fin utsikt över sundet bara en kort buss- eller cykeltur från stan.

Beijers Park

Vid och välkänd park i Kirseberg

De lugnare stunderna i Beijers Park – mellan de många events som äger rum här under sommarmånaderna – fylls allt som oftast av ledigt parkhäng, lekyra och promenader med såväl tvåbenta som fyrbenta vänner. Nära till populära pubar som Mässingshornet.

Bulltoftaparken

Hemsida

Lummigt lugn

Skog, äng och ett otroligt lugn präglar Bulltoftaparken, kanske den största – och lummigaste – parken inom våra stadsgränser. Lämpar sig väl för för cykelturer, frisbeegolf, långpromenader, lek och naturnjutande.

Kroksbäcksparken

Hemsida

Se upp i backen!

Malmös mest kulltäta park ligger i Kroksbäck och är tack vare sin natur lika skoj under snötäckta vinterdagar som varma sommarkvällar. Vare sig det är läge att dra hit med pulkan och termosen eller picknickfilten och favoritsnacksen kan du räkna med mysig stämning.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;