Malmös bästa delikatessbutiker

Malmös bästa delikatessbutiker

Restaurangbesök i all ära, men det kan vara minst lika lyxigt och trevligt att plocka med sig några delikatesser att kalasa på någon annanstans. Malmö är fullt av delikatessbutiker som passar varje tillfälle. Ta en sväng förbi ostbutiken lagom till vinkvällen eller till köttbutiken inför finmiddagen. Och glöm inte några fina teer och det godaste från Malmös chokladtillverkare. Här guidar vi till Malmös bästa delikatessbutiker.

Innehållsförteckning
 1. Heltäckande
  1. Gram Malmö – "Zero waste"-pionjär
  2. Malmö Saluhall – Hög kvalitet på gott och blandat
  3. Ruths – Ekovänligt
  4. Gastroteket – Öppet alla dagar
 2. Fisk & skaldjur
  1. Fiskehoddorna – Morgonstund har guld i mun
  2. Limhamns Fiskrökeri – Allt gott från havet
 3. Kött/Fågel
  1. Limhamns Kött & Vilt Malmö Saluhall – Kött och vilt från Skåne
  2. Ola & Ko – Köttspecialisten på Gourmetboulevarden
 4. Ost & mer
  1. Möllans Ost & Möllans Ost Saluhallen – Möllans gamla goda
  2. Julie – Butik och bar veckan ut
  3. Lilla Ostaffären – Stort utbud
 5. Specialistbutiker
  1. Di Penco – Italienskt mathantverk att ta med hem
  2. Papi – Italienskt i Malmö Saluhall
  3. Italianissimo – Besök en liten livs någonstans i Italien
 6. Te & kaffe
  1. Ehsans & Pappas Tehus – Väldigt och gemytligt
  2. Möllans Te – Handplockat sortiment från Kina
  3. Five O'clock Tehandel – Liten tehandel vid Lilla Torg
 7. Choklad
  1. Chocolatte – Färgsprakande smakbitar
  2. Ahlgrens Konfektyr – Tidlös konfektyrbutik

Heltäckande

Gram Malmö

"Zero waste"-pionjär

Den hyllade förpackningsfria råvarubutiken Gram är den första av sitt slag i Malmö och finns precis runt knuten från hippa S:t Knuts torg. Här hittar man fina råvaror från lokala eller närliggande gårdar och producenter, samt några goda ting från fjärran – såsom kryddor och linser. Allt säljs i lösvikt och man uppmuntras att ta med egna behållare vid köp. Det mesta är dessutom ekologiskt.

Malmö Saluhall

Hemsida

Hög kvalitet på gott och blandat

En salig blandning av restauranger och specialistbutiker samsas om Malmö Saluhalls fina lokaler i en kulturhistorisk byggnad. Ta en sväng förbi husets lanthandel för allt möjligt grönt och skönt samt massor av lokalproducerat gott, eller prova dig fram vid diskarna för ost, kött eller choklad. Här finns helt enkelt gott om, ja, gott!

Ruths

Ekovänligt

Inuti restaurang Ruth hittar vi en deli och ett bageri. Här kan malmöborna köpa med sig allt från bröd, ägg och chark till frukt och grönsaker. I linje med Ruths koncept ligger fokus på kvalitet och det allra mesta är ekologiskt och från småskaliga producenter.

Gastroteket

Hemsida

Öppet alla dagar

Inhyst i köpcentret Mobilia ligger Gastroteket, en delikatessbutik som förser Malmös finsmakare med godsaker under veckans alla dagar. Frossa i ostar, choklad, bröd, bakverk och kaffe, och blir du riktigt hungrig under besöket kan du slå dig ner och beställa smörrebröd till generösa priser.

Fisk & skaldjur

Fiskehoddorna

Hemsida

Morgonstund har guld i mun

Ett eller flera besök hos Fiskehoddorna vid Banérskajen är ett absolut måste för en fisk- och skaldjursfantast i Malmö. Här fylls diskar med lokala fiskares fångst för dagen och en hel del fina skaldjur från västkusten. Det gäller bara att vara uppe med tuppen för att säkra de finaste fångsterna.

Limhamns Fiskrökeri

Hemsida

Allt gott från havet

Med en duo bestående av före detta yrkesfiskare i spetsen bjuder Limhamns Fiskrökeri på kvalitet och massor av kunskap om fisk och skaldjur. Här bjuds det på allt från rökt fisk och smakrika sillinläggningar till hemlagad mat. Allt det goda som finns under vatten står i centrum. 

Kött/Fågel

Limhamns Kött & Vilt Malmö Saluhall

Kött och vilt från Skåne

Limhamns Kött & Vilt förlitar sig på skånskt bondförnuft och lokala jägare när det gäller deras varor. Det betyder bland annat frigående grisar, gräsbetande nötdjur och vilt från rena, svenska skogar – allt i den skånska myllan. På Limhamns Kött & Vilt blir det egentillverkade korvar, salami, skinkor och mycket mer.

Ola & Ko

Köttspecialisten på Gourmetboulevarden

Gourmetboulevarden vid Triangeln skulle knappast vara komplett utan en riktig köttspecialist, nämligen Ola & Ko. Här saluförs kvalitetskött och korvar från lokala producenter och gårdar samt en hel del gott som hör till – av kunnig och entusiastisk personal.

Ost & mer

Möllans gamla goda

Sedan 1988 har hyllade Möllans Ost funnits till hands för alla ostglada i kvarteret. Lokalen på ena hörnan av torget är ljus och rymlig, med plats för många olika varianter av ost samt en charkdisk och ett trevligt utbud ytterligare tillbehör. 2018 öppnade man även upp en välfylld ostdisk i Malmö Saluhall. Skulle valmöjligheterna bli överväldigade så kan man känna sig trygg hos den oerhört hjälpsamma personalen på båda ställen.

Julie

Butik och bar veckan ut

Malmös ostälskare är allt lyckligt lottade då de skäms bort av Julie, en ost- och vinbar av rang med lika generösa öppettider för ostdisken som resten av det härliga. Hit kan du springa alla dagar i veckan för att fixa med dig den ultimata ostbrickan hem. Tveka inte att be husets ostkonnössörer om tips.

Lilla Ostaffären

Stort utbud

Bakom disken på Lilla Ostaffären trängs ett hundratal ostar, med härkomst från närliggande gårdar såväl som exklusiva mejerier runt om i Europa. Här hittar du också trevliga tillbehör till ostbrickan samt kaffe och choklad. Ostaffären erbjuder dessutom roliga delikatesskorgar och företagspresenter, ta en sväng förbi butiken så hjälper de dig.

Specialistbutiker

Di Penco

Hemsida

Italienskt mathantverk att ta med hem

I delidisken hos Di Penco finns ost, korv, samt färsk hemgjord pasta och pizzadeg att plocka med sig hem för att kunna återskapa den italienska matmagin hemma. Skulle något saknas kan man även surfa in på systerbolaget och importören Norcinos webbsida för ännu mer gott från italienska Umbrien. 

Papi

Italienskt i Malmö Saluhall

Förutom områdets finaste pasta så stoltserar Papi även med en disk fylld med smått och gott som talar om Italien. Ost, chark, smakbomber till oliver och tapenader. Eller vad sägs om en härligt krämig tiramisu som förberetts tidigare under dagen?

Italianissimo

Besök en liten livs någonstans i Italien

I Italianissimos butik på Regementsgatan hittar du allt du behöver för att laga en genuin italiensk middag. Botanisera bland pesto, antipasti, gelato, kaffe, chark, ost, pasta och mycket mer. Vill du ha guidning och experthjälp kommer den kunniga personalen gärna med tips på allt från hur du lagar den perfekta tomatsåsen till vad du ska lägga i presentkorgen.

Te & kaffe

Ehsans & Pappas Tehus

Hemsida

Väldigt och gemytligt

I en rymlig lokal halvvägs mellan Triangeln och Södervärn huserar Ehsans & Pappas Tehus fler än 250 (!) goda tesorter och en hel del fina accessoarer. Härligt familjär stämning och service samt möjlighet till teprovning och teskola gör detta till en av stans mest populära tehandlare.

Möllans Te

Hemsida

Handplockat sortiment från Kina

Inne på det lilla köpcentret Mitt Möllan hittar man denna tehandel vars utbud utgörs av kvalitetsteer från olika delar av Kina. Utöver klassiska teer och blandningar hittar man här även presentartiklar från Kina, som exempelvis te-serviser.

Five O'clock Tehandel

Hemsida

Liten tehandel vid Lilla Torg

Kommer man på att tehyllan där hemma behöver fyllas på när man är mitt i smeten på Gamla Väster är det Five O’Clock Tehandel man rör sig mot. Den lilla butiken vid Lilla Torg har en hel del fint i te-väg, med hälsa, hållbarhet och kvalitet i fokus.

Choklad

Chocolatte

Hemsida

Färgsprakande smakbitar

Uppfriskande och innovativa smakkombinationer fyller disken på söta Chocolatte. Dessutom är de en färgglad fröjd för ögat, perfekt för en fin och söt gåva. Eller får det kanske vara en mojito-pralin på språng?

Tidlös konfektyrbutik

En av Sveriges mest välrenommerade konfektyrer har över 30 års erfarenhet av choklad samt annat sött och gott. Ahlgrens guldaskar har genom tiderna bjudit på choklad från några av världens främsta chocolatiers och i disken hittar man praliner av alla goda slag. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta