Stjärnkocken Marcus Samuelsson har satt 'mole, quesadillas och tacos på menyn hos Eatery Social Taqueria, vars kök har tydliga influenser från Mexiko och andra delar av Latinamerika. Krogkonceptet har utvecklats i samband med öppningen av Clarion Hotel & Congress Malmö Live och är det första av sitt slag i stan.
Eatery Social Taqueria bjuder på en kulinarisk resa till Mexiko, New York och LA. På denna sociala mötesplats lagas all mat från grunden varje dag på de finaste råvarorna - gärna från lokala producenter och endast fångst från hållbart fiske serveras. Hemmagjorda marinader, glasyrer och rubs skapar oväntade smaksensationer. Tanken är att man ska mixa och matcha olika rätter, välja tillbehör och dela med hela sällskapet.
I baren serveras bland annat agua fresca, horchata, tequila och mezcal, drycker som går i samma toner som maten. Den berömda hemmagjorda lemonaden och agua frescas görs enbart på färska frukter och bär.
Krogen sträcker sig över två våningsplan, som även gör plats för ett galleri med konstinstallationer. Lokalen präglas av industri-chic stil med community tables, läderdetaljer och gatukonst som går i kitschigt Calavera-stuk. Som namnet avslöjar är tanken att skapa en naturlig och social mötesplats för alla tillfällen.