Kristjan Longar och Brazer Bozlak tar Basta till Uppsala. Foto: pressbild Kristjan Longar och Brazer Bozlak tar Basta till Uppsala. Foto: pressbild

Basta öppnar i Uppsala – tar över Klangs lokaler

Urban Italian Group, som står bakom restauranger som Basta och Florentine i Stockholm, öppnar nu en Basta i Uppsala. Det blir gruppens tionde restaurang och den kommer att plats på Gamla torget.

Basta tar över lokalerna från Klang Market som nyligen gått i konkurs. De får därmed 400 kvadratmeter att förfoga över, vilka de kommer att renovera i samma detaljrika stil som sina andra restauranger.

Liksom på restaurangsyskonet i Stockholm kommer restaurangen att erbjuda favoriträtter från det italienska köket, såsom napolitansk pizza, egentillverkad pasta och antipasti.

– Vi är mycket glada över att äntligen få öppna i Uppsala, som länge stått högt på vår expansionslista. Uppsala är en stad med stark tillväxt, dynamisk befolkning och en mysig stadskärna där pittoreska gator, historiska byggnader och livlig handel möts. Vi kunde inte ha drömt om ett bättre läge än Gamla torget, där historia möter nutid. Vi ser fram emot att bli en del av denna fantastiska miljö och bidra till stadskärnans utveckling, säger Brazer Bozlak, VD för Urban Italian Group.

Basta öppnar i Uppsala i november 2024.

Information