Dags för final i Årets Kock 2022

Den 15 juni blev det klart vilka kockar som gick till final i Årets Kock 2022. Med något låg representation bland kvinnorna, där endast Jessie Sommarström från Urban Deli gick vidare, är det sammanlagt åtta finalister som kommer att tävla om det hedersfulla priset i finalen den 15 september.

Efter två intensiva kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell- & Restaurangskola, med flertalet tävlingsmoment, utsåg juryordförande Tommy Myllymäki tillsammans med övriga i juryn de åtta kockar som gick vidare till final i Årets Kock 2022. Den 15 september ska det avgöras i Annexet vem som tar hem den ärofyllda titeln.

Vissa tävlingsmoment har varit kända för finalisterna sedan i augusti, medan andra moment är okända fram till själva finaldagen. Utöver de rena tävlingsmomenten kommer även en metodjury att röra sig mellan tävlingsköken för att titta på finalisternas sätt att arbeta, vilket också ger poäng.

Efter att de första två rätterna har presenterats för juryn kommer de fyra finalister med högst poäng att ta sig vidare till de sista tävlingsuppgifterna.

Startordningen i finalen är följande:

  1. David Forsman Törnqvist (Lilla Ego)
  2. Jessie Sommarström (Urban Deli)
  3. Ola Wallin (Hällsnäs Hotell & Restaurang utanför Göteborg)
  4. Oskar Persson (Tegelbacken)
  5. Anton Kardell (Restaurang Human i Göteborg)
  6. Martin Anneflod (Restaurang Spiseriet i Varberg)
  7. Tobias Lundgren (Wedholms Fisk)
  8. William Brittsjö (Restaurant Etoile)