Familjerna Catenacci och Campogiani öppnar italiensk krog

Nu möts två av Stockholms främsta italienska krögarfamiljer i ett nytt samarbete. Det är familjen Catenacci och familjen Campogiani som öppnar upp dörrarna till ett förnyat Giretto Södermalm. I restaurangen som du hittar vid Götgatan välkomnas gäster till ett avslappnat koncept där den okonstlade italienska matkulturen står i fokus. Här ska du känna dig som hemma.

Tillsammans har familjerna många års erfarenhet av att driva restaurang och har på var sitt håll skapat flera vinnande koncept. Familjen Campogiani står bakom populära restauranger såsom Döden i Grytan och Den gamle och havet. Familjen Catenacci är idag med och driver Nobisgruppen (som innefattar bland annat Noi och Giro) och startade en gång i tiden italienska Caina.

Det är Christian Campogiani som står bakom menyn på nya Giretto Pizza e Pasta, han är gastronomiskt ansvarig och har tagit fram alla recept för restaurangen. Det tidigare matkonceptet har bearbetats och utökats med bland annat antipasti samt flera pizza- och pastarätter.

– Giretto är ett spännande koncept där jag tillåtit mig att ta ut svängarna. När jag tagit fram recepten har jag fokuserat på få ingredienser med hög kvalitet, italiensk matlagning i ett nötskal. Bland pastorna finns klassiker som Arrabiata och Ragu på högrev men även Girettos egna tryffelpasta, säger Christian Campogiani i ett pressmeddelande

Girettos koncept baseras på det okonstlade i den italienska matkulturen, det opretentiösa i en god pasta och pizza runt ett bord där man gärna delar maten sinsemellan, och dricker massa rödvin. Som gäst kan man räkna med god mat i en varm och familjär atmosfär, konceptet är "casual dining", och ambitionen är att kunna leverera och servera italiensk mat till folk i hela landet.

– Visst älskar vi den romantiska Lady & Lufsen känslan, men på Giretto har vi kokat ned det till ett vardagligt och familjärt koncept där alla ska känna sig välkomna. Från småbarnsföräldrarna som inte orkar laga middag, till paret som tar hem en god take-away pizza eller till nonna och nonno som sätter sig en söndag för en pasta och ett glas vin, säger Maximilian Catenacci, VD på Giretto.

Inför nylanseringen på Götgatan har restaurangen genomgått en mindre renovering. Giretto Pizza e Pasta är öppet för lunch och middag alla veckans dagar.