Linje Tio utnämnda till Årets Cocktailbar

Den 6 december gick den prestigefyllda tävlingen Bartender's Choice Awards av stapeln på Metropol Palais. Bland vinnarna fanns Linje Tio som kammade hem priset Årets Cocktailbar för andra gången. Bakom succén ligger hängiven personal och ambitiösa krögare.

- Idag är jag världens gladaste krögare då min bransch och folket ser att vi gör vårt bästa för att nå till toppen, både i Sverige och internationellt, säger Andreas Bergman från Linje Tio som även vann Årets Barfluga. Baren tog hem gästernas eget pris för tredje året i rad.

Syskonet Hornstulls Bodega, en annan del av Tjoget, utnämndes samtidigt till Årets Vinbar. Årets Nykomling blev Bar Hommage, som kombinerar drinkar med dj:s och konst i gamla brandstationen på Krukmakargatan. Den ambulerande baren Bottles utsågs till Årets Cocktaillista för sina innovativa drinkar, och för årets atmosfär stod kvartersbaren Svartengrens.

Men det var inte bara Stockholm som glänste. Kategorin Bästa Bartender togs hem av Emil Seth Åreng från baren Open/Closed i Umeå. Årets Internationella Bar blev den prisbelönta New York-baren The Dead Rabbit, belägen i Financial District.

Samtliga vinnare:
Årets Cocktailbar – Linje Tio
Årets Bartender – Emil Seth Åreng
Årets Nykomling – Bar Hommage
Årets Internationella Bar – Dead Rabbit
Årets Atmosfär - Svartengrens
Årets Cocktaillista – Bottles
Årets Barfluga – Linje Tio
Årets Ölbar – Omnipollos hatt
Årets Vinbar – Hornstulls Bodga
Årets Produkt – Flexi Jucie
Årets Branschförbättrare – Richard Chille Man