Musikfestival gästar tio Stockholmsklubbar

Spy Bar, Morfar Ginko och Under Bron är bara några av klubbarna som får besök när gratisfestivalen Gather Music Festival går av stapeln den 13-16 september. I fokus står en rad olika samarbeten som ska lyfta fram mångfalden på Stockholms klubbscen och låta besökare upptäcka både nya ställen och ny musik.

Tillsammans med lokala artister och internationella talanger utlovas en helg full av musik, föreläsningar, konst och framträdanden. Jakob Grandin är grundare av innovationsfestivalen Gather, som Gather Music Festival är en del av, och han tror att de kan ge Stockholms nattliv ny energi inför hösten. 

- Att vi har ett sådant brett stöd och engagemang från alla kompetenta nöjesaktörer i Stockholm känns jätteroligt, säger han i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer bokningsbolaget Tukio att kurera en kväll på Obaren. Där blir det ett musikaliskt möte mellan Ghazal, medgrundare av skivbolaget Staycore, Malmörapparen Guleed från det kreativa kollektivet Malmö New Wave samt dj-duon Glocken Gold, som består av Ibrahim Handulleh och Nino El-Khoury.

- Att tänka utanför boxen och ifrågasätta som artist är någonting som är självklart i de flesta fallen. Det är även något vi anser borde implementeras av bokare, att inte bli för bekväma, säger Ibrahim Handulleh, medgrundare av Tukio.

Den 10-15 september kommer Gather även till flera populära restauranger i Stockholm, bland annat Riche och Taverna Brillo.

Här hålls Gather Music Festival:
Spy Bar
Morfar Ginko
Hornhuset
Konsthall C
Häktet
Nya Carnegiebryggeriet
Under Bron
Hosoi
Obaren
Nobelberget

Läs mer och köp biljetter här.