Riche Fenix öppnar på Söder: "Blir ett färgstarkt och lekfullt koncept"

Den 1 september slår Svenska Brasserier upp dörrarna till Riche Fenix på Götgatan 40. Restaurangen ska bli ett nav för kreativitet och kommer att drivas av Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche och Teatergrillen.

Riche Fenix, som blir Svenska Brasseriers första restaurang på Söder, kommer att ligga där apoteket Fenix öppnade i början av 1800-talet. Sedan 80-talet har Fenix Bar och Restaurang huserat i lokalen, följt av Starbucks, och nu ska Riche Fenix föra namnet vidare. Tanken är att skapa en levande mat- och kulturscen i området med hjälp av gästande konstnärer, dj:s och kreatörer. Släktskapet med systerkrogen Riche på Birger Jarlsgatan finns där, men Riche Fenix ska få en extra lekfullhet och utmana det konventionella.


Pressbild

Vill skapa en favoritplats
I fronten står Matilda Jackson, restaurangchef på Riche och Teatergrillen samt även dotter till Svenska Brasserier-grundaren PG Nilsson. Förra året var hon delaktig i den tillfälliga sommarkrogen Riche Pelago, på Djurgården, och nu öppnar hon sitt första egna koncept med en permanent adress.

– Att öppna en restaurang och bar på Söder är något jag drömt om att göra länge. Riche Fenix blir ett färgstarkt och lekfullt koncept som jag är oerhört stolt över. Jag och mitt team har tillåtit oss att sväva fritt och skapat något som vi själva verkligen tror på och tycker om. Min strävan är att Riche Fenix ska bli en plattform för en ny generation av kreativa förmågor inom mat, dryck, musik och konst. Vi vill skapa en favoritplats att återkomma till kväll efter kväll, säger hon i ett pressmeddelande.

Kökschef blir William Carlström, som tidigare varit Chef de Partie på Aira samt även jobbat på Punk Royale, Operakällaren och Främmat.

Riche Fenix öppnar på Götgatan 40 den 1 september och kommer att ha 50 sittplatser samt bar.